HAMAR: Navnet Patrick Thoresen har vokst seg stort i det internasjonale hockeyuniverset.
26-åringen selv ønsker seg tilbake til NHL etter det suksessrike året i Russland og gode prestasjoner med landslagets isbjørn på brystet.
Godt er det da at NHL-klubber vil ha ham tilbake.
Verre er det at klubben som eier ham, Philadelphia Flyers, ikke vil slippe ham.


Bytteliste


Flyers har satt Thoresen på «tradinglist» (bytteliste). Det betyr at Patrick og agentkorpset hans har lov til å snakke med andre klubber:
- Men det hjelper ikke så mye. Det er Flyers som styrer skjebnen min. Jeg eies av dem ett år til, men signerer de meg ikke år, blir jeg nok free agent - og kan gå til en annen klubb nå i sommer, sier Thoresen til HA-sporten.
Free agent betyr at en spiller ikke eies av noen klubber, og står fritt til å kunne velge mellom samtlige 30 NHL-klubber.
Ducks interesserte
Ifølge Hamar-guttens svenske agent, Patrick Carnbäck, har flere NHL-klubber vist interesse for Patrick etter oppholdet i Salavat og gode prestasjoner på landslaget:
- Som Norges beste ishockeyspiller, og med et kjempegodt år i Russland, er han het i NHL. Det er klart, sier Carnbäck til HA-sporten.
- Hvilke klubber er det snakk om?
- Anaheim Ducks. De har vært hete lenge, og er fortsatt hete. Om det løser seg med Flyers, er det muligheter der, forklarer agenten.
- Haster det?
- Vi ønsker selvsagt en avklaring med Flyers, men NHL-klubber pusler med stallene helt fram til september. Så om en klubb er interessert nok, haster det ikke, mener Carnbäck, som jobber hver dag med å skaffe den tidligere Storhamar-vingen en oversikt over hockeyframtida hans.


- Kan være verdt en million


Hvor mye Thoresen er verdt, vil egentlig ikke Carnbäck spekulere i.
Han antyder likevel at 26-åringen kan få seg en kontrakt verdt en million dollar i året.
- Det er realistisk. Men så lenge det ikke foreligger noe konkret, er det vanskelig å ha noen idé om hvor mye en eventuell kontrakt kan være på. Alt fra 500.000 til en million dollar kan vi ende opp med, forteller han.


Patrick er fristet


Selv innrømmer Patrick at en overgang til Ducks er fristende:
- Det er jo en av klubbene som har vært interesserte, og det er også en klubb som er god nok for å vinne noe. Det gjorde de for tre år siden, og kan gjøre det igjen, sier han
- Men som sagt; jeg kan ikke gjøre annet enn å avvente situasjonen. Her det opp til Flyers. Jeg skulle gjerne ha sett at det ordnet seg for tre uker siden, men sånn er systemet. Jeg kan bli NHL-spiller i morgen eller om 14 dager, illustrerer Thoresen.
Han er fortsatt sterk i troen på å komme seg over dammen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.