HAMAR: Carnbäck er som agent like mye salgsperson som sannferdig kilde. Han skal selge Thoresen til en ny arbeidsgiver. Også i fjor var han klar på at Hamar-gutten kom til å havne å NHL igjen, men da var det en Philadelphia-klausul som måtte avklares, og en russisk klausul som gjorde at Patrick havnet i tidsnød.
Svensken understreker at det nå er mye større interesse for 27-åringen, som kan bli KHL-sluttspillets mest verdifulle spiller denne sesongen.

NHL-klubber har tatt kontakt

- Alle har henvendt seg om Thoresen denne våren, og alle vil ha ham. Patrick har imidlertid sagt at han gjerne vil spille ferdig sluttspillet med Salavat før han hører noe som helst om interessen. Derfor avventer vi sluttspillet før vi snakker noe mer med klubber, sier Carnbäck.
- Er det NHL-klubber med i interessen?
- Det er klubber fra alle hockeyland, NHL inkludert. Patrick kan trolig skaffe seg en slik avtale han ønsker seg, tror Carnbäck.
I fjor var Anaheim Ducks nærmest som mulig ny arbeidsgiver for Thoresen før det strandet.

Må være enveiskontrakt

Patrick bekrefter overfor HA-sporten at han ikke vil vite noe om nye klubber før sluttspillet er over. For å returnere til Nord-Amerika er han opptatt av et par ting som må være riktige:
• Det må være en enveiskontrakt som gjør at lønna ikke reduseres hvis han sendes til farmerlaget i AHL.
• Det økonomiske tilbudet og hva slags rolle klubben tenker seg Thoresen i.
- Jeg er over halvveis i karrieren min, og det er ikke bare å hoppe på et tilbud lenger.

Utelukker ikke KHL

Patrick utelukker heller ikke flere sesonger i Russland, dersom det ikke blir noe i NHL.
Han har spilt opp sin egen markedsverdi denne sesongen, og kan trolig forhandle opp sin millionlønn også her. Salavat har bekreftet at de gjerne vil ha med Thoresen videre.
- Men skal jeg bo flere år i for eksempel Ufa eller andre steder i Russland, er det i en løsning med familien. Jeg må prøve å få med dem videre etter to år borte, forklarer 27-åringen som tirsdag ble matchvinner med sitt 18 målpoeng på 19 sluttspillkamper. I fjor hadde han 14 poeng på 15 kamper.

Det største er å vinne

- Vi har hatt herlig flyt i hele sluttspillet, bortsett fra et par kamper, ikke minst med et solid defensivt spill. Det er bra trøkk her, og nå har sluttspillet vart i nesten to måneder, forteller 27-åringen fra Hamar Vest.
Han bryr seg ikke om pokalen kan løftes på hjemme- eller bortebane.
- Vi kommer til å gå ut for å vinne. Det største er å vinne, ikke hvor det skjer. Samtidig kommer de til å gi alt i hver kamp nå.

Skriver ny historie?

Fra før er Patrick den første nordmann som har spilt i NHL-sluttspillet og i KHL-sluttspillet. I dag har han og lagkameratene en av fire matchpucker til å løfte pokalen i Gagarin Cup.
I så fall blir han den første vinner som ikke kommer fra en av de ledende hockeynasjonene i verden. Fra før er det bare russere, svensker, finner og en slovak som har vunnet siden KHL ble opprettet i 2008. Hvis Salavat vinner kommer det ytterligere to svensker på lista.
Og en hamarsing.
PS! Les om Marius Holtets gullsjanse i Sverige på neste side.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.