Norges U20-landslag jakter opprykk til A-VM. De norske gutta viste at de absolutt blir å regne med da de gjorde kort prosess på Italia i åpningskampen søndag.

Sjokkåpning

Men det var antatt svakere Italia som åpnet best i Wien. to minutter og 36 sekunder ut i 1. periode fant Matthias Mantinger veien til nettmaskene bak Jonas Arntzen i det norske målet.

Det gikk nesten 10 minutter før Norge svarte på Italias ledermål, men Jostein Ekås utlignet til 1-1 etter 11 minutter.

Gulliksen snudde kampen

Derfra og ut var det ingen tvil. Storhamars Anders Gulliksen, som ble etterinnkalt til mesterskapet, la på til 2-1 minuttet senere på en scoring klubbkompis Christian Bull også noterte seg for en målgivende pasning.

Colin Olsen rakk å legge på til 3-1 før den første pausen i en periode Norge vant skuddstatistikken 19-8.

I midtperioden sørget Stian Nystuen og Martin Rønnild for at kampen i realiteten var avgjort da de økte til henholdsvis 4- og 5-1.

Ydmyket Italia i 3. periode

De siste 20 minuttene ble en ren transportetappe for Tor Nilsens gutter, som likevel passet på å ordne seg en solid målforskjell.

Fredrik Jørgensen, Henrik Knold, Johannes Johannesen scoret alle tre før kaptein Ludvig Hoff rundet av med to scoringer da han fastsatte sluttresultatet til 10-1.

Anders Gulliksen sikret seg ytterliggere to målpoeng med to målgivende pasninger, mens også Christian Bull og Martin Gran nøyde seg med hver sin assist.

Neste kamp for Norges U20-landslag er i morgen, da venter vertsnasjon Østerrike. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00