Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen hadde møte med Smirnov fredag ettermiddag.

- Jeg var forberedt på at dette kunne skje. Jeg forstår valget til Sasja. Dette er en stor mulighet i KHL, som er en veldig attraktiv liga. Nå har vi en jobb å gjøre med å finne en erstatter, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Smirnov skal være assistenttrener i AK Bars.

- Dette er en veldig spennende jobb, og en unik mulighet til å utvikle meg videre som trener, sier Aleksander Smirnov.

For snaue 14 dager siden diskuterte Storhamar-styret en eventuell ny treårskontrakt for Aleksander Smirnov, som ønsket langsiktighet, men styret landet på at de ville forholde seg til eksisterende kontrakt, som er en sesong til. Det som utlyste styresaken var høyst sannsynlig nyheten om at Aleksander Smirnov var ønsket i en KHL-klubb.

 - Sårbar klubb

Styreleder Geir Byberg sa dette etter møtet:

– Han har kontrakt en sesong til, og vi ble enige om å evaluere etter det. Vi er en sårbar klubb, og vil ikke forplikte oss for mer enn vi har dekning for. Det handler om å være forsiktig. Det var en ny treårsavtale, fra nå, som ble diskutert på dette møtet, sa styreleder Geir Byberg.

Verdensmester to ganger

Aleksander Smirnov startet karrieren i Khimik og var der til og med 1991-1992-sesongen. Så ble det finske TPS, før han ble Storhamar-spiller i 1996. Han spilte i gult og blått til og med 2000-2001-sesongen, før det ble Khimik igjen i to sesonger. Så returnerte han til Hamar og spilte tre sesonger til i Storhamar.

Russeren er verdensmester to ganger, og var trener i KHL-lagene Severstal, Neftekhimik og Atlant fra 2009 til 2013.

Han har trent Storhamar de to siste sesongene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.