HAMAR: - Et lag må alltid ha mange unge, og sultne spillere. Det gir best resultat. Og en sulten finne med litt erfaring, ler Antti Hildén, som scoret ett mål da Storhamar spilte internkamp lørdag.

I går gikk han rett inn i powerplayrekke med Pål Johnsen, Kristian Forsberg og Patrick Yetman da Storhamar trente overtall for første gang i sommer.
Det så ut som han trivdes ordentlig.

Stoppet av skader
Antti Hildén har to bronsemedaljer i finske eliteserie, SM-liiga, som ung, og 142 toppseriekamper i Finland uten at han var noen stjerne.

Skader stoppet mye av framgangen.
Etter noen år på finsk nivå to, gleder han seg til å spille for Storhamar.
Ikke minst fordi han har hørt så mye positivt fra Antti Rahkonen og Eerikki Koivu.
- Antti fortalte alltid mye positivt, og derfor var jeg glad da klubben ringte og ville ha meg. Vi brukte ikke lang til på kontrakten.
At Koivu fortsatte i klubben gjorde valget enda enklere. De kjente hverandre fra før, og konene er gode venninner.

Positivt inntrykk
Hildén var sitt lags beste poengplukker i den avsluttede sesongen, med 14 mål og 30 målgivende på sine 37 kamper for nivå-to-laget LeKi forrige sesong.

Han beskriver seg sjøl med skøyter som en av de beste ferdighetene, og liker å være aggressiv og forstyrre motstanderen.
Hovedtrener Torbjørn Orskaug liker det han har sett.
- Antti er bra på gjennombruddshissighet og hockeysmart. Han har gitt et godt førsteinntrykk, og som alle de andre spillerne, gleder vi oss til å se dem i kamp nå.

- Lære mye i starten
Finnen er forberedt på at spillet kan bli litt ustabilt kommende sesong.

Og at alle vil slå den regjerende mesteren.
- Med et så ungt lag som vi har, må vi lære mye i løpet av serien. Det må være lov å feile litt for de som skal prøve seg.
- Føler du det blir litt ekstra press på deg som er rutinert?
- Kanskje ikke foreløpig. Det kan jo bli det, men det må de eldre gutta dele.

Mot bestekompisen
For Hildén blir fredagens kamp mot svenske Mora det reneste kinderegget.

Ikke bare blir det spesielt med årets første treningskamp, noe alle hockeyspillere gleder seg til, og karrierens første kamp for Storhamar.
Han gleder seg helt spesielt til å spille mot barndomskameraten Juha Alen, som er back i svenske Mora, motstander fredag.
- Det blir noe helt ekstra. Vi spilte sammen i juniorkarrieren og er bestevenner, men vi har aldri møtt hverandre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.