Sportssjefen forteller at dette er helt vanlig når en nyhet sprer seg.

– Ryktet om at Smirnov muligens kan bli borte har tydeligvis spredd seg fort. Jungeltelegrafen går, men ingen får svar naturligvis. Per nå har vi trener, sier Sjur Rakstad-Larsen, som ikke vil ut med hvilke trenernavn som er spilt inn av agentene.

Trenerne som er tilbudt Storhamar er fra Sverige, Finland, Latvia og Slovakia.

Ikke sondert markedet

Styreleder Geir Byberg forteller at de ikke har sjekket markedet for mulige trenerkandidater.

Mange er spente på avgjørelsen til Aleksander Smirnov, som er ønsket av en toppklubb i KHL. Geir Byberg er også spent.

– Jeg er spent på hva som skjer. Hvem som blir hovedtrener er en viktig sak, sier styrelederen, og fortsetter:

– Vi i styret fikk greie på KHL-interessen og ønsket om en forlenget kontrakt rett før styremøtet 17. april. Det er ikke så lenge siden. Vi har ikke begynt å se oss om etter noe annet – i tilfelle Sasja reiser. Per nå har vi en hovedtrener, sier Geir Byberg.

Vil vente med å kommentere

Det var i det nevnte møtet styret diskuterte en eventuell ny treårskontrakt for Aleksander Smirnov. De endte på nei, med begrunnelsen om at de er en sårbar klubb, og de ville ikke forplikte seg for mer enn de har dekning for.

– Det handler om å være forsiktig, sa Geir Byberg.

Storhamar-styret ble enige om å forholde seg til eksisterende kontrakt, og evaluere etter neste sesong.

Aleksander Smirnov har kontrakt en sesong til, men har en klausul om at han kan gå nå, hvis det kommer et godt tilbud fra en toppklubb. Tidligere har 51-åringen sagt at det er et fristende tilbud, og at dette ikke er lett.

HA-sporten var i kontakt med Aleksander Smirnov i går kveld. Han vil avvente det offisielle tilbudet fra Russland før han kommenterer saken ytterligere.

Aleksander Smirnov, som startet karrieren i Khimik, har tidligere trent KHL-lagene Severstal, Neftekhimik og Atlant i perioden fra 2009 til 2013. Han var Storhamar-spiller fra 1996 til 2001, før han returnerte til moderklubben i to sesonger. Så kom han tilbake til Storhamar og spilte tre sesonger til.

Aleksander Smirnov har vært hovedtrener i Storhamar de to siste sesongene.

Gjort mye riktig

Ole Eskild Dahlstrøm mener en trener som Aleksander Smirnov ikke vokser på trær.

TV2s hockeyekspert følger med på Smirnov-saken.

– Slik jeg ser det er Smirnov en bra mann. Han er en Storhamar-gutt, og har en bra standing i klubben, slik jeg har forstått det, sier Dahlstrøm, og fortsetter:

– Jeg forstår at Sasja er fristet av et tilbud fra KHL, som er en utrolig bra liga. Det er helt sikkert spennende. Vi får se hva som skjer.

Hvis Smirnov velger å dra, tror Dahlstrøm at det finnes gode trenere til å overta.

– Det finnes andre trenere, og hvis det skjer er det ingen grunn til panikk. Men det ligger alltid en usikkerhet der. Hvis det skulle bli aktuelt med trenerbytte tror jeg Storhamar er tjent med en utadvendt og romslig person, ikke en kjeftebøtte, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

Han ble imponert over det Storhamar gjorde i CHL og i sluttspillet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.