PHILADELPHIA: - Jeg kommer til å ha is i magen hele sommeren når det gjelder kontrakt og eventuelt en ny klubb. Jeg føler selvfølgelig at jeg har gjort meg fortjent til en enveiskontrakt her i Philadelphia, men det er ikke jeg som styrer den biten, smiler Patrick Thoresen.
Agent tror på NHL
Hans svenske agent Patrick Aronsson tror Thoresen har gode sjanser til å sikre seg en ny NHL-kontrakt.

- Du vet aldri hvordan de tenker der borte i blant, men basert på mine tidligere erfaringer, synes jeg det vil være rart om han ikke får et tilbud. Så gjenstår det å se om vi kan få til en enveiskontrakt, slik at lønna er sikret, eller om han må ta en ny toveiskontrakt, sier Aronsson til HA-sporten.
Det betyr at han fortsatt kan sendes ned til farmerlaget med redusert lønn.

Superstjernene først
Ingen forhandlinger i NHL skjer før om to uker, når Stanley Cup-sluttspillet er ferdig.

I slutten av juni er det også den store draften av nye spillere, og mange av klubbene venter til den er over i forhold til å bytte rettigheter til spillere, og selvfølgelig å se hva de får.
Thoresen regner ikke med at det skjer noe før han reiser hjem til Norge i slutten av denne uka.
Han skal også ha en prat med sin nordamerikanske agent før han reiser hjem.
- Det er alltid sånn at klubbene vil ha på plass noen superstjerner som de kan bygge neste års lag rundt, og så kommer vi andre til slutt. Men jeg håper jeg er med i planene videre.

Ikke AHL
Dersom han faller utenom lista over hvilke spillere Flyers vil ha med neste sesong, kan hvilken klubb som helst i NHL signere nordmannen som free agent.

En direkte kontrakt med en AHL-klubb er han ikke interessert i.
- Jeg er ikke like positiv til det. Jeg vil selvfølgelig høre på hva NHL-klubbene tenker hvis det kommer noen tilbud, men jeg kommer til å ha noen kriterier for min egen del, og det er blant annet at jeg vil spille mest mulig på det høyeste nivået. Her er det NHL som gjelder, sier Thoresen.

- Kan velge selv
Kommer det ingen tilbud, tror Thoresen det er flere muligheter i Europa. Blant annet har Djurgården sagt at Hamar-gutten er velkommen tilbake til den svenske hovedstaden.

- Hvis jeg venter helt inn mot starten i NHL er det kanskje mange klubber som har spikret stallene sine, men jeg har en såpass god CV nå, at det likevel er mulig å finne et godt tilbud i en europeisk liga. Ikke bare i Sverige.
Aronsson bekrefter at hans status er god.
- Han kan velge hvilken europeisk klubb han vil spille for. For en spiller av hans kvalitet og nå meritter, vil klubbene alltid ta i mot, fastslår Aronsson.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00