Pål Johnsen var assistenttreneren til Aleksander Smirnov forrige sesong.

Nå blir Smirnov trener i KHL-klubben AK Bars Kazan, mens Johnsen har kontrakt videre.

– Jeg utelukker ingenting. Jeg har trua på meg sjøl, og er åpen for å bli hovedtrener. Så får vi se hva som skjer. Det er opp til klubben å bestemme dette, sier 40-åringen, som fikk kunstnernavnet Magic av supporterne.

– Akkurat nå er jeg jo sjef.

Individuelle tilpasninger

Pål Johnsen forteller at han er godt i gang med planleggingen.

– Kristian Göransson skal ha ansvaret for styrketreningen, mens Tore Neby er engasjert som ansvarlig for utholdenhet. My Lystad fortsetter med kostholdsprosjektet. Mads Hansen har brukt disse personene i yngres. Dette er en teamjobb, sier Pål Johnsen.

Torsdag samler Pål Johnsen spillerne til et møte.

– Det blir spillersamtaler, som vi starter med fredag. Det blir individuelt tilpasset sommertrening. Alder, livssituasjon og jobb spiller inn blant annet, og selvfølgelig hva de forskjellige trenger. Så må vi sette opp ukeplaner.

Fellesøkter til uka

Pål Johnsen ser for seg at de starter opp med fellesøkter i neste uke. Spillerne har også muligheten til å være med på øktene til Wang toppidrett.

– Jeg samarbeider med Mads Hansen. Vi må ha en rød tråd, sier Pål Johnsen.

Han forteller at forrige sesong var lærerik. Han gikk rett fra å være spiller til å bli trener.

– Det er noe helt annet å være trener. Garderobefølelsen ble borte, mest fordi jeg ikke var der så mye lenger. Jeg lærte at det er utfordrende å forholde seg til 22 mennesker med forskjellig personlighet. Det handler om å lese mennesker, og behandle folk forskjellig. Noen kan du være litt stram med, mens andre må du være snillere med. Folk takler ting på forskjellige måter. Hovedpoenget er å få det beste ut av hver enkelt, sier Pål Johnsen, og fortsetter:

– Skal glede seg til trening

– Noen ledere velger å skrike. Der er ikke jeg. Folk skal trives, glede seg til å komme på trening, komme i garderoben. Jeg mener det er utrolig viktig, sier Pål Johnsen, som forteller at det blir lange dager nå. Storhamar-planleggingen må han ta på kveldstid.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.