HAMAR: I går hadde VG et oppslag om at spillere i eliteserien allerede nå har kontaktet spillerforeningen NISO i forhold til manglende lønnsutbetalinger.
Mistet fire mill.
Leder i NISO, Silje Vaadal, mener Hockey-Norge må rydde opp, og kaller dem versting når det gjelder forpliktelser.

- Jeg tror dessverre det er riktig, sier Tore Tomter, og forteller hva som er gjort i egen klubb:
- Vi mistet automatinntektene, og har fått mindre støtte fra Hamar kommune. Totalt forsvant fire millioner i inntekter, og det er vanskelig å erstatte i et allerede trangt marked, så økonomisk var valget lett.
Et valg som kunne blitt gjort, var å skille bredde og elite.
Men det var aldri aktuelt.

- Da hadde hele grunnlaget for det vi tror på blitt borte. Det måtte gå ut over A-laget også nå.

Han presiserer at ungdomssatsingen ikke er en konsekvens av dårligere økonomi alene.
- Det henger sammen, men vi måtte ikke kjøre ungdomssatsing nå. Det var noe vi ville gjennomføre. Det er flere klubber som har vært flinke der. Lillehammer er et bra eksempel, sier Tomter.

Budsjett på 4,5 mill.
Antallet utlendinger i norsk hockey har gått ned. Der ligger det en utfordring.

- Faren er at lønnsnivået på norske spillere øker. Det er utrolig viktig å ha samsvar mellom inntekter og utgifter, sier styrelederen.
Dragons-budsjettet på A-stallen, inkludert støtteapparat, er på 4,5 millioner kroner denne sesongen.
I VGs reportasje framgår det at Furuset, som har gått millioner i minus de siste sesongene, kuttet lønningene med 30 prosent i sommer. Comet har også brukt millioner de ikke har hatt.
Reidar Sundt i Elite Hockey AS sier dette om diskusjonen rundt manglende lønnsutbetalinger og anstrengt økonomi i norsk hockey:
- Dette kan ikke fortsette. Det er flere klubber som sliter med mer eller mindre anstrengt økonomi. Totalutgiftene til spillere er for høye, sier Sundt til VG.

- Mer åpenhet
Tore Tomter håper på mer samarbeid i Hockey-Norge.

- Vi må jobbe for mer åpenhet mellom klubbene, for å klare å holde økonomien på et edruelig nivå. Det er utrolig viktig for norsk hockey, sier Tomter.
Internt i egen klubb håper han at Dragons får bygd opp en bra treningskultur.

Tar sjølkritikk
- Det er hele tida blitt sagt at vi er så flinke i yngres avdeling, men det har nok vært litt for lite resultatevaluering. Det må vi ta sjølkritikk på. Vi har mye å lære av andre idretter, og spesielt individuelle idretter, sier Tore Tomter, og avslutter med følgende:

- Det å rekruttere spillere til landslaget er alle klubbers ansvar. Og det er viktig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.