Sjur Rakstad-Larsen & co. håpet i det lengste på at Jacob Berglund skulle bli i Hamar, men da svensken takket ja til sveitsiske HC Red Ice Martigny-Verbier på nivå to, måtte de ut på spillerjakt.

De har hatt dialog med en amerikansk og en kanadisk løper. Nå har kanadieren fått et tilbud, men Sjur Rakstad-Larsen vil ikke ut med navnet.

Spilt i Europa

– Han har spilt i AHL tidligere. De siste sesongene har han spilt i Europa. Han er først og fremst en poengplukker, som er god både i fem mot fem og i overtall, hvor vi slet forrige sesong. Dette er en klassespiller. Det at han har spilt i Europa har gjort researchjobben lettere for oss. Vi er sikre på at han kan erstatte Berglund, sier sportssjefen i Storhamar, Sjur Rakstad-Larsen, som forteller at kanadieren er interessert.

– Jeg er optimist. Det er jeg alltid. Jeg vet ikke om flere klubber er på banen, sier Sjur Rakstad-Larsen, som regner med et svar fra kanadieren i helga.

Sportssjefen fortsetter:

- Spilleren er merittert og i en høy prisklasse, så klubben er avhengig av å få inn 200.000 kroner fra våre mange små og store støttespillere. Derfor kjører vi i gang en "Vi bygger laget"-aksjon lørdag, og håper Hamar stiller opp for å få en skikkelig klassespiller til Hamar, sier Sjur Rakstad-Larsen. 

TILBUD TIL Norsk BACK

Sportssjefen jobber også med å skaffe en norsk back. Henrik Ødegaard var aktuell, og fikk et tilbud fra Storhamar, men valgte Frisk Asker i stedet. Der fikk han ei pakke med sivil jobb i tillegg. 

Sjur Rakstad-Larsen har gitt en annen norsk back et kontraktsforslag.

– Vi bør ha åtte backer i stallen med tanke på eventuelle skader. 

Per nå er Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm, Lars Løkken Østli, Magnus Eikrem Haugen, Simen Løvhaug Hansen, Emil Sæteraas Lyngstad og Petteri Nummelin klare på backsiden.

I utgangspunktet setter Storhamar strek når de har funnet en løper og en back til. 

Da er det to keepere, 13 løpere og åtte backer i stallen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00