Aleksander Smirnov har ventet på et trenertilbud fra AK Bars i flere dager. Fredag kom det, og han takket altså ja til KHL-klubben.

– Dette er drømmejobben, som veldig mange ønsker seg. Det er en utrolig spennende jobb, og en unik mulighet til å utvikle meg videre som trener, sier Aleksander Smirnov.

– Vil satse på meg

Han har skrevet under på en ettårskontrakt som assistenttrener i første omgang. Zinetula Bilyaletdinov er hovedtrener nå.

– Jeg har fått forsikringer om at de vil satse på meg, og hvis alle parter blir fornøyde, kan jeg få en lengre kontrakt og en mulighet til å bli hovedtrener. Det er jo utrolig spennende, sier Smirnov, og legger til:

– Det var et vanskelig valg, men det som skjer det skjer. Det var litt rart å fortelle spillerne om avgjørelsen, men dette er hockeylivet.

Sportssjef i Storhamar, Sjur Rakstad-Larsen, hadde et møte med Smirnov fredag ettermiddag.

– Jeg var forberedt på at dette kunne skje. Jeg forstår valget til Sasja. Dette er en stor mulighet i KHL, som er en veldig attraktiv liga. Nå har vi en jobb å gjøre med å finne en erstatter, sier Sjur Rakstad-Larsen. 

For snaue 14 dager siden diskuterte Storhamar-styret en eventuell ny treårskontrakt for Aleksander Smirnov, som ønsket langsiktighet, men styret landet på at de ville forholde seg til eksisterende kontrakt, som er en sesong til.

– Vi er en sårbar klubb, og vil ikke forplikte oss for mer enn vi har dekning for. Det handler om å være forsiktig, sa styreleder Geir Byberg etter det møtet.

Det som utlyste styresaken var nyheten om at Aleksander Smirnov var ønsket i en KHL-klubb. 

Verdensmester to ganger

Aleksander Smirnov startet karrieren i Khimik og var der til og med 1991-1992-sesongen. Så ble det finske TPS, før han ble Storhamar-spiller i 1996. Han spilte i gult og blått til og med 2000-2001-sesongen, før det ble Khimik igjen i to sesonger. Så returnerte han til Hamar og spilte tre sesonger til i Storhamar.

Russeren er verdensmester to ganger, og var trener i KHL-lagene Severstal, Neftekhimik og Atlant fra 2009 til 2013.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00