• GOD START: Mads Hansen (f.v.), Jostein Smeby og Svein Skarpmo er godt fornøyd med sponsorsalget så langt. Nå mener de er mulig å selge for litt over en million kroner mer enn det ble gjort før forrige sesong. Foto: Rune Steen Hansen

Svein Skarpmo og hans assistenter Mads Hansen og Jostein Smeby hadde en liten vareopptelling i går. Og det ser bra ut med tanke på Storhamar Dragons' satsing mot neste sesong.

For det går mot en markant økning av sponsorinntektene.

- Vi har passert fem millioner nå. Jeg har forstått at det er på et helt annet nivå enn det var på samme tid i fjor, sier Skarpmo.

Det bekreftes av både Hansen og Smeby.

- Vi gjorde en del avtaler i august og september i fjor, men det er avtaler som er gjort allerede nå, sier Hansen.

- Det var mange som satt på vent på denne tida i fjor, supplerer Smeby.

For dårlige avtaler

Dette gir Dragons litt mer ro inn mot neste sesong.

- Nå kan vi være ferdig med det meste før ferien. Det er faktisk rift om å få være kampsponsorer nå, sier Skarpmo.

Det som likevel har overrasket ham mest, er hvor lavt nivået på avtalene som Dragons har hatt tidligere har ligget.

- Vi må løfte opp nivået. De største avtalene må heves betraktelig for å få det på et riktig nasjonalt nivå. Det har vært litt feil verdisetting her, sier Skarpmo.

I sesongen som akkurat ble avsluttet, solgte Dragons sponsoravtaler for 6,4 millioner kroner. Nå har Skarpmo & co. satt målet på 7,5 millioner kroner for kommende sesong.

- Og så må det økes med ytterligere en million kroner året etter. Da begynner vi å nærme oss noe. Du må huske på at jeg solgte for 11,5 millioner kroner for Nybergsund i 2008, sier Skarpmo.

2.483 i snitt

Samtidig som sponsorsalget har tatt seg opp for Dragons, jobbes det også med løsninger som gjør at klubben skal få balansert egenkapitalen.

- Målet må være å komme så nære null som mulig til sesongstart, sier Skarpmo.

Med et tilskuersnitt på 2.483 for Storhamar Dragons i 2013/2014, forteller det også at potensialet for klubben ligger der nå.

Og laget neste sesong skal ikke bli noe dårligere.

- Derfor trenger vi også gode avtaler. Hvis vi skal henge med i nasjonal sammenheng, må de største betale mer. Så enkelt er det. For når vi kommer til sluttstreken, er det to ting dette handler om: Det er penger. Og det er spillere, sier Svein Skarpmo.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00