• SJEF: Supporterleder Stian Bekkelund (t.h) sitter sammen med Martin Johnsen og Pål Johnsen.
    FOTO: Trond Lillebo
  • BEST: Njål Berge mener Storhamar-fansen er helt unike.
    FOTO: Arve Hovelstuen Blystad

Det skjer mye positivt rundt Storhamar om dagen. Nå har fansen klart å mobilisere frem busstur til Jordal Amfi torsdag.

Leder i Storhamar Supporterunion, Stian Bekkelund, er imponert over støtten Hamar-folket gir til sine hockeyhelter.

- Laget ser bra ut, og vi føler at vi også er i god form allerede, sier Bekkelund, som er glad for å kunne stille med buss til Jordal torsdag.

- Det har kun skjedd en gang før at vi har dratt med buss til en treningskamp. Jeg er veldig imponert over alle som blir med oss, sier Bekkelund.

Dugnadsleder Njål Berge mener Storhamar har klart å skape noe helt unikt.

- Fansen bekrefter sin posisjon som Norges desidert beste hockeysupportere. Det er veldig langt ned til neste supportergruppe, sier Berge, som er mer opptatt av engasjementet enn lagets gullmuligheter.

engasjement viktigere enn gull

- For min del er det viktigste å ha fulle hus så ofte som mulig. Jeg synes vi viste i fjor hvilket samhold vi klarte å skape sammen, og nå virker det som det bare blir sterkere og sterke, sier Berge.

Dugnadslederen mener Storhamar startet sin opptur igjen da laget holdt på å snu Vålerenga i semifinaleserien under 2013/14-sesongen.

- Vi lå under 3-0 i kamper, men vant tre på rad og fikk spille en syvende og avgjørende på Jordal. Vålerenga måtte stoppe billettsalget for bortesupportere, og det sier sitt om hvor overlegne Hamar-folk er på å støtte laget sitt. Vi så allerede da at muligheten for en gjenreisning var mulig, sier Berge.

- Den serien var veldig viktig både økonomisk og sportslig. Det kan hende at det engasjementet som ble vist der var avgjørende for at det ble 20 fattige fettere i stedet for 10. 

Fredag 28. august spiller Storhamar borte mot Sparta Praha i selveste 02 Arena - en arena som huset VM-finalen i ishockey i vår. Der har Storhamar-supporterne allerede gjort krav på 187 billetter, ifølge Bekkelund.

- Pågangen er stor rundt Champions Hockey League-kampene. Vi håper å kunne være rundt 300 supportere på tribunen, sier supporterlederen.

flyttet serieåpningen

Fredag 11. september åpner Storhamar hjemme mot Vålerenga i eliteserien. Det er ikke Berge kjempefornøyd med.

- TV 2 ba oss flytte kampen frem fra søndag til fredag, noe som passer meg veldig dårlig. Kona har nemlig bursdag den dagen, så jeg hadde veldig lyst til å si nei da TV 2 spurte, gliser Berge, og legger til:

- Det er ikke sikkert jeg får grønt lys den kvelden, sier han med glimt i øyet.

Se Storhamars promotionvideo her!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.