Storhamar-guru Lars Nikolaisen (39) lanserer nå en eksklusiv nettside med statistikk og spillerprofiler fra 1957 og fram til i dag.

Siden heter silarkivet.no, og Lars Nikolaisen har tatt for seg sesong for sesong i ei tidslinje fra 1957 og fram til i dag.

– Dette har vært en kontinuerlig prosess siden 1998. Da lagde jeg en ny hjemmeside for Storhamar. Hver gang de har skiftet nettleverandør har vi flyttet rundt 600 sider. Det var en tung prosess. Nå kommer det en egen nettside i stedet, sier 39-åringen.

Som strikking

Når folk spør Ilseng-gutten om den enorme interessen for tall og historie, svarer Nikolaisen at dette er strikkinga hans. 

– Dette er min glødende hobby. Jeg er generelt interessert i historie, og vil alltid vite litt mer. Jeg brenner for hockey, og har et kjærlighetsforhold til Storhamar. Det er veldig mye historie i statistikk i ishockey, sier Nikolaisen, og fortsetter:

– Jeg ga ut boka «Hockey på Storhamar» i 2003. Nå har jeg tatt det et steg videre, og omfanget på dette er ganske unikt. Det er ingen norske hockeyklubber som har noe lignende. Jeg vet at Rosenborg (fotball) har noe som ligner. 

Her forteller han om innspurten på nettsiden.

– Øystein Jarlsbo i VG ringte meg på nyåret og ville ha statistikk på tilskuere gjennom historien. Etter den samtalen tok det av for min del. Da var det skikkelig moro igjen.

Storhamar og Everton

39-åringen forteller at det har vært en tidkrevende prosess og han har ingen anelse om hvor mange timer han har brukt på å samle all informasjonen.

Det er statistikk fra om lag 3.000 kamper på den nye nettsiden. 

Lars Nikolaisen har fått god hjelp av Kristian J. Eng og Fredrik Olasveengen. Sistnevnte har vært en viktig bidragsyter på spillerprofilene. Totalt er det snakk om fakta om rundt 400 Storhamar-spillere.

Lars Nikolaisen kunne hatt ishockey på brødskiva, men han ville nok krydret med litt Everton-pålegg.

– Jeg er Everton-supporter, så det blir noen timer med sport. Jeg har nesten like god oversikt på Everton, men der har andre gjort jobben for meg, sier 39-åringen, som så sin første hockeykamp i 1983.

Fra 1992 har han vært fast inventar, og siden 1999 har han jobbet for klubben – med og uten lønn.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.