HAMAR: Tomter innrømmer at driftssaken tærer på kreftene, og han er oppriktig bekymret foran dagens kommunestyremøte.

- Jeg håper det sitter fornuftige mennesker der. Det håpet har jeg ikke minst på vegne av 500 unger, og jeg er en optimist, sier Tore Tomter, og fortsetter:
- I Einar Busteruds forslag i formannskapet, sier han indirekte at ishallene på Hamar Vest bør stenges. Det er nemlig konsekvensen hvis kommunestyret vedtar at det nye forslaget innebærer kostnader som kommunen og HOA ikke kan bære på sikt. Hvem skal da ta kostnadene? Hva skal de eventuelt bruke hallene til uten is? Spør en fortvilet Tore Tomter.
Han mener Storhamar Ishockey ikke kan drive videre hvis forslaget vedtas. Da er framtida like usikker som før.
- Vi trenger forutsigbarhet.

Brukt 20 millioner
Storhamar har i flere år forøkt å synliggjøre for Hamar kommune og politikerne, at det ikke er økonomisk grunnlag for å drive ishallene etter den nåværende modellen.

Idrettslaget har brukt over 20 millioner kroner på drift over flere år. Det er ingen andre idrettslag i Norge som gjør det. Som kan gjøre det.
Nå er Tomter glad for at kommunen har sett realiteten i dette, men han er skremt over ordfører Einar Busteruds konklusjon.
- Ordføreren erkjenner nå at det koster å drive ishallene, men vil ikke ta kostnadene.

Ishall som gave
Busterud begrunner sitt forslag i formannskapet, et forslag som i dag altså skal behandles i kommunestyret, med at driftsutfordringene forsterkes av kommende idrettsanlegg i kommunen.

- Det som er spørsmålet vårt, er om vi skal ha engangsanlegg i Hamar kommune, og ikke flerbruksanlegg? Hamar kommune fikk ishaller i gave til OL, og et etterbruksfond. Mener politikerne i Hamar at vi skal legge ned anleggene når driftsfondene er tomme? I så fall blir det veldig tøft, også for det planlagte idrettsanlegget på Børstad, understreker Tomter.

Forslag på to mill.
Komiteen for næring og kultur, under ledelse av Tor Inge Martinsen, har jobbet med temaet framtidig isdrift i tre måneder. I forslaget de la fram, skulle Storhamar bidra med to millioner kroner per år. Da lå det inne at HOA skal drive og Storhamar leie, i tillegg til å ha inntektsmuligheter i hallen.

- To millioner i året er mye i forhold til andre lag, men vi må leve i realiteten. Det er det beste forslaget vi kan gå for, sier Tomter, som er fornøyd med samarbeidsviljen i forhold til videre drift.
Storhamar hadde budsjettert med 1,8 millioner til drift.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.