HAMAR: Det ligger nå inne en søknad i Hamar kommune hvor Storhamar Dragons spør om tillatelse til å selge navnet på OL-Amfi'n til en samarbeidspartner. Würth er også konkret navngitt i søknaden. Det mulig nye navnet skisseres som Würth Arena Hamar OL-Amfi.
Hamar OL-Amfi er eid og drives av HOA (Hamar Olympiske Anlegg) som igjen er et kommunalt selskap. Så for kommunen vil det være et spørsmål om det er hensiktsmessig å gi Storhamar Dragons en mulighet til å tjene gode penger ved å gi en samarbeidspartner en navnerettighet på hallen. Telenor Arena på Fornebu og Color Line stadion i Ålesund er andre eksempler på idrettsarenaer med firmanavn.

Er lovlig

Forskjellen nå er at det søkes om muligheten til å gjøre dette med et kommunalt anlegg.
- Vi har sendt en søknad til kommunen hvor vi spør om muligheten til dette. Utover det har jeg ikke lyst til å kommentere saken pr. nå, sier Erik Kristiansen som er nyvalgt styreleder i Storhamar Dragons AS.
Etter det HA-sporten erfarer vil det være snakk om en langtidsavtale med Würth hvis dette blir aktuelt. En slik avtale vil kunne innebære 500.000 kroner i året i inntekter for Dragons. Over ti år kan da i så fall være snakk om fem millioner kroner som Würth går inn med.
Ingen i Würth ønsket å kommentere saken i går, men det nasjonale og internasjonale verktøy- og maskinfirmaet, som har en lokalavdeling på Midtstranda, har tidligere markert seg som en viktig samarbeidspartner for Storhamar ved blant annet å kjøpe en hjemmekamp mot Vålerenga, for så å fylle hele hallen med tilskuere.
Ordfører Einar Busterud har allerede sjekket lovligheten av en sånn navneendring.
- Det er nok mulig å gjøre dette, men det er HOA som er eier. Og de vil nok spørre formannskapet om dette er greit, sier Busterud.
- Er dette en måte å redde økonomien i Dragons på, Kristiansen?
- Til det kan jeg bare si at vi jobber på flere områder. Vi har skaffet oss en viss oversikt over hva som er mest prekært nå, og vi jobber ut ifra den, sier Kristiansen.

Avtale med Skatt Øst

Dragons-lederen forteller at de blant annet er enig med Skatt Øst om en nedbetalingsordning for ikke innbetalt arbeidsgiveravgift og moms. Etter det HA-sporten forstår, skylder Dragons skatteetaten nærmere 700.000 kroner.
I tillegg skal det være andre kortsiktige regninger på 360.000 kroner som det haster med å få gjort opp.
- Vi ser at vi får inn noen kroner også, så vi skal kunne gjøre opp for det mest prekære slik jeg ser det nå, sier Kristiansen.
Videre har han hatt samtaler med både kommunen og HOA om halleie som ikke er betalt og det ansvarlige lånet på 1.625.000 kroner som ble gitt i fjor.
- Vi er opptatt av å få gjort betalingsavtaler med de vi skylder penger, sier Kristiansen.
Han påpeker også at han ser muligheten til å spare en million kroner i halleie neste år.
- Den nye hallmeldingen som kommer sier jo at det skal koste 200 kroner timen for barn og 400 kroner for voksne i timen å leie treningstid i Hamar kommune. For oss vil det bety en halvering av dagens årsavgift på to millioner kroner. Da vil i så falle rammebetingelsene bedre seg mye for oss som skal bruke hallen, sier Kristiansen.
PS! Storhamar Dragons' A-lag skal forsøke å revansjere seg mot Lørenskog i OL-Amfi'n i morgen etter stortap mot Sparta og Stavanger.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.