KOMMENTAR

Sommeren 1997 ble det tatt en beslutning om å kommersialisere Storhamar. En idé om en sjøorm i Mjøsa som krabbet inn i OL-Amfi’n ble unnfanget. 

Kall det gjerne en enkel historie. Noen mener den var i overkant billig også. Og i hvert fall ikke særlig norsk.

Men da dragen begynte å sprute ild i Amf’n samtidig som fyrverkeriet hvinte gjennom hallen, var det ganske mange som syntes det var tøft.

I hvert fall i starten.

Tok tid

Etter hvert ble det kanskje litt for barnslig for noen igjen, og de fleste kalte fortsatt Storhamar for Storhamar, men Dragons-konseptet solgte bra. Effektene gikk unna. Klubben fikk stadig flere supportere utenfor Hamar, og jeg ser ikke bort fra at nettopp Dragons-navnet skal ha sin del av æren for det.

For mens Storhamar IL først og fremst var for dem fra Hamar vest, var Storhamar Dragons mer for alle – uten at det finnes håndfaste bevis for en slik påstand.

Rundt ti år gikk det før speakeren på Jordal sa Storhamar Dragons i stedet for bare Storhamar, men det var i hvert fall et tegn på at Dragons-navnet begynte å feste seg utenfor Hamar også.

Så har TV2 virkelig tatt hockey på alvor, og Dragons er plutselig blitt et varemerke over hele landet. Det har tatt tid, så derfor føles det litt rart at dragen skal drepes nå midt i en sesong hvor alt går bra.

Når alt dette er sagt, registrerer jeg et stort flertall i sosiale medier for å gjøre akkurat det grepet som dugnadsgjengen i Storhamar gjør nå. De hyller tanken om å ta tilbake røttene. Eller «ta ruina tilbake» som det heter. Samtidig er dette de som roper høyest om alt.

Den eldre garden, som bygget opp Storhamar IL, fortjener all ros de kan få. Sånn sett er dette et godt grep. Samtidig ser jeg mange i den oppvoksende generasjonen som har blitt glade i dragen, så noen skuffede fans må man også regne med.

Undervurderes dragen?

Dugnadsgjengen har gjort mange gode grep for å få Storhamar ut av krisen. De har lyktes med økonomien, de har lyktes med å forsterke dugnadsånden som alltid har vært god og de har ikke minst lykkes med å løfte Storhamar tilbake som et topplag gjennom å ansette Aleksander Smirnov som trener.

De har i det hele tatt fått til usannsynlig mye mer enn noen av oss kunne drømme om for ett år siden.

Jeg håper de lykkes med dette grepet også, men jeg føler det går fort i svingene når de slokker drageilden midt i sesongen. Kanskje er dette en så stor sak at den hadde fortjent en breiere utredning. Kanskje har de undervurdert dragens kraft.

Da tenker jeg ikke bare på den ildsprutende dragen før kampene, men på varemerket Storhamar Dragons. 

Min følelse er at det er blitt verdt litt mer enn mange tilsynelatende tror.

Og kanskje hadde det vært plass til både ruina og dragen på drakta.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.