LILLEHAMMER: Bildet av Storhamar-spillerne som forlater isen i går kveld forteller mye.
Om frustrasjon og skuffelse over egen innsats.
Bildet fra garderoben etter kampen, det bildet vi ikke fikk ta, ville ha fortalt mer.
En slagen gjeng som nok en gang hadde blitt ydmyket av Lillehammer.
Etter tre strake tap må Storhamar nå gjøre det samme - vinne tre kamper på rad.
Noe altså ingen lag har klart på stillingen 1-3 i et sluttspill på 18 forsøk.

- Slemmere mot oss sjøl

- Det er vel ingen som har en oppskrift, men det handler mye om å være positiv. Vi vinner i hvert fall ikke hvis vi graver oss ned. Så handler det om å spille mer sammen og være litt slemmere mot oss sjøl. Gi et par smeller og ikke gi keeperen deres like mye tid og fri sikt, sier Pål Johnsen.
Lagkapteinen har nesten ikke vært synlig i de siste kampene mot Lillehammer.
Det er mot normalt. I går var han senter i tredjerekka.
- Sånn er det når du ikke har levert i det hele tatt. Vi har jo ikke det. Når vi har skapt sjanser, har vi bare stanget og stanget, vi får ikke pucken inn.

Uten glød og rytme

Rekkekamerat Eirik Skadsdammen var svært nedtrykt etter kampen.
- Det er vel ikke vanskelig å se at det mangler glød og rytme i mye av spillet vårt. Rekka vår er jo knapt i offensiv sone med kontroll på pucken i store deler av de to første periodene.
- Hva kan dere gjøre på snaue to døgn?
- Vi må bare utnytte onsdagen best mulig, og gå i oss sjøl. Vi har vist tidligere hva vi kan gjøre. Nå må vi gjøre det. Vi må i hvert fall ikke stresse oss opp, som vi gjør i dag.

Dårlige på styrkene

Tilbake til statistikken. Storhamar har vært svært solide defensivt i sluttspillene de siste sesongen.
Sjøl i fjor, da Vålerenga vant 10-0 på Hamar i semi'n, slapp ikke dragene inn mer enn 19 mål på fem kamper.
Nå har Lillehammer scoret 11 mål på to oppgjør, gjort det i viktige faser av kampen der Storhamar har vært trygge: I undertall og overtall. Ett mål hadde laget sluppet inn med en mann mer på isen på 45 seriekamper, nå har det skjedd tre ganger på to kamper.
- Jeg vet ikke helt hva som skjer. I dag var det jo enda verre. Vi har vært bunnsolide i hele år, og i dag slipper vi inn tre i undertall også. Det er så jeg ikke vet hva jeg skal si... Vi mister hodet helt, innrømmer Lars Erik Hesbråten.

Smithurst kan inspirere

Storhamars trøst er at statistikk er til for å brytes, og at laget har gjort noe som de er alene om i norsk hockey.
Vinner de hjemme torsdag, og reduserer til 2-3, har 17 lag forsøkt å vinne en sluttspillserie med dette utgangspunktet. Bare ett lag har klart det: Dragons i finaleserien i 2004, da dagens assistenttrener Michael Smithurst avgjorde i sudden mot Vålerenga, etter først å ha vunnet på Jordal.
I dag må kanskje Smithurst hente fram ny energi i laget ved å fortelle at det er mulig, og hvordan det ble gjort.
Bare som inspirasjon, for det er årets spillere som må gjøre det.
Etter å ha fått tilbake troen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.