Sist uke meldte NRK at UDI kommer til å anmelde flere ishockeyklubber i Norge. Det som følge av at de har benyttet spillere uten arbeidstillatelse.

Nå bekrefter UDI at 10 av 23 klubber i de to øverste ishockeyligaene anmeldes som følge av lovbruddet.

- Vi har gjennomgått informasjonen og tilbakemeldinger fra klubbene i disse ligaene og har endt opp med å anmelde ti klubber, sier Jonas Folmo, underdirektør i UDI til NRK.

Beklager

Anmeldelsen av Lillehammer Ishockeyklubb gjelder bruken av importspillere uten endelig godkjent arbeids og oppholdstillatelse i tidsrommet 15. september 2013 til 1. oktober 2013, da endelig godkjenning ble gitt. 

Interne rutiner for søknad om arbeids- og oppholdstillatelse er etter styrets oppfatning fulgt og søknader ble levert Lillehammer politikammer tidlig i august 2013 men da ikke innvilget før 1. oktober 2013. 

Klubben har i alle år på beste måte forsøkt å etterleve gjeldende lover og regler vedrørende arbeids og oppholdstillatelse, vi har således en god dokumentasjon på prosessen som vi deler med aktuelle myndigheter.  

Klubben ønsker full åpenhet rundt saken og skal informere sine medlemmer og sponsorer om videre fremdrift så fort ny informasjon foreligger. 

Vi beklager ovenfor våre medlemmer og sponsorer den feilaktige bruken av spillerne i tidsrommet 15. september 2013 til 1.oktober 2013, skriver Lillehammar Ishockeyklubb på sine sider.

Ikke anmeldt

- Storhamar Dragons er ikke blant klubbene som blir anmeldt, sier Dragons' påtroppende daglige leder, Njål Berge.

For Dragons sin del var Brian Schmidt eneste utlending som ble hentet til Hamar vest forrige sesong, og den overgangen skjedde i henhold til gjeldende lover og regler.

UDI vil ikke navngi hvilke klubber som blir anmeldt, men det er tidligere blitt kjent at både Vålerenga, Rosenborg og Tønsberg er av klubbene som blir anmeldt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.