Storhamar vant  3-2 på Jordal mot et aggressivt og høytpressende Vålerenga-lag. Hjemmelaget styre det meste av banespillet, men Storhamar var effektive og gifte hver gang de kom inn i Oslo-klubbens sone.

Bllakseth Huse-perle

- Nå snur det, sa Andreas Øksens i garderoben etter kampslutt.

Det sto 2-0 til Storhamar etter de første 20 minuttene på Jordal Amfi.

Vålerenga kom ut knallhardt, og de fikk også kampens første mulighet i overtall da Patrik Bäärnhielm måtte ta en tominutter for slashing etter snaut to minutter. Storhamar spilte av undertallet på en god måte.

Etter hardt Vålerenga-trøkk, var det imidlertid Storhamar som skulle få den første scoringen. Reichenberg og Larrivée kjempet foran mål, og til slutt spratt pucken ut til måltyven Joakim Jensen, som sendte Storhamar opp i ledelsen.

Vålerenga fortsatte å ha foten på gassen, men igjen var det Storhamar som skulle straffe vertene. Martin Gran vant pucken, satte fart og spilte en nydelig pasning inn til Martin Blakseth Huse. Han tok imot og sendte pucken elegant i mål fra om lag fem meter.

- En kvalitetsscoring, sa TV 2-profil Ole Eskild Dahlstrøm i pausen.

Dahlstrøm la også til følgende om Storhamars periode: - Storhamar gjør som de har gjort i CHL: Spiller godt defensivt, ligger bakpå og er effektive når de kommer frem.

vålerenga-dominans

Hjemmelaget eide den andre perioden fra start til slutt. Espen Knutsens gutter kjørte til tider karusell med bortelaget, men det var en tilfeldighet som ga Vålerenga 1-2-scoringen. Thomas Olsen forsøkte å legge pucken over til en medspiller, men pucken gikk i stedet inn ved Hestmanns nærmeste stolpe.

Jørgen Karterud hadde en kjempemulighet til å gi hjemmelaget balanse regnskapet, men Abildsø-gutten skjøt over og utenfor på nærmest åpent mål.

- Han blir stresset og tenker for mye idet han skal score, for det der er åpent mål, sier Dahlstrøm.

- Vålerenga klarer å bite seg fast. Det er tungt å spille sånn, men det er moro når du føler at du presser, sier Dahlstrøm.

hestmann reddet tre poeng

Storhamar var bedre med i banespillet i de siste 20 minuttene.

Eirik Skadsdammen fikk endelig hull på byllen etter 53 minutters spill. Mikael Zettergren la en nydelig pasning ut i slottet, og Skadsdammen var dødelig effektiv da han satte pucken inn fra om lag fem meter.

Men kun 54 sekunder senere var reduseringen et faktum. Storhamar vant en dropp i egen sone, men pucken havnet likevel ute hos Jonas Knutsen. Han fant veien mellom Hestmanns spakhanske og stolpen, og plutselig var det match igjen.

Vålerenga tok ut keeperen i en desperat jakt etter utligning. Og med under 10 sekunder igjen, kunne fort Vålerenga fått utligningen. Pucken ble lagt inn, og Jørgen Karterud jaget inn. Han skjøt mot det åpne målet, men Robert Hestmann kom seg på mirakuløst vis over og reddet.

- Det var veldig deilig, sa keeperen etterpå.

Storhamars lag: Robert Hestmann (Oskar Östlund).

1. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Alexander Reichenberg.

2. rekke: Erik de la Rose, Andreas Øksnes - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Eirik Skadsdammen.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Patrik Bäärnhielm - Martin Gran, Martin Blakseth Huse, Lars Erik Hesbråten.

4. vingpar: Martin Rønnild, Jørgen Langdalen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.