HAMAR: Kostnadsbudsjettet viser at HOA kommer ut med en totalkostnad på åtte millioner kroner. Da er det lagt inn tre årsverk. Det er som nevnt lagt til grunn ni måneder med isdrift, som tilsvarer 270 døgn. Da blir døgnkostnaden altså 30.000 kroner.

Tung strøm
Strøm er den største utgiftsposten, og i kostnadsbudsjettet er det tatt utgangspunkt i et forbruk på tre millioner kilowatt timer, som tilsvarer forbruket de siste årene.

I tillegg kommer VAR-utgifter, reparasjon og vedlikehold, og rengjøring.
I budsjettforslaget er det lagt inn en større post vedlikehold med bakgrunn i et vedlikeholdsprogram for hallene i HOA fram til 2020. Det er 15 år siden Hamar OL-Amfi sto ferdig, og det er snakk om vedlikehold for å opprettholde standarden.
Det er ikke lagt inn investeringer. Det kommer i tillegg.

- Store utfordringer
Ordinære avskrivinger er beregnet til 730.000 kroner. Det er satt med utgangspunkt i samme avskrivingstakt som HOA bruker nå.

Viggo Sundmoen presiserer i sitt brev til kommunen at disse kostnadene vil gi HOA store utfordringer hvis utgiftene ikke blir dekket gjennom leieinntekter og breddeidrettsstøtte.
Videre kommer det fram at inntektsmuligheter for øvrig, vil være begrenset til mai, juni og juli, og da er det tradisjonelt vanskelig å få til inntektsbringende arrangement.

Opp i morgen
I morgen skal politikerne behandle søknaden fra Storhamar Ishockey, som har søkt kommunen om et ekstra tilskudd på 1,5 millioner koner.

Fakta er at Storhamar ikke kan drifte hallene alene lenger. Det har de erkjent, og det ligger an til et annet driftskonsept, med HOA mer involvert.
HA-sporten har tidligere skissert tre mulige løsninger:
1) Storhamar Ishockey får beskjed om at isperiodene blir kortere, og at aktiviteten må ned. Da forsvinner trolig kunstløp.
2) HOA, som eies av Hamar kommune, tilføres midler, slik at Storhamar kan leie istid til priser som gjør at aktiviteten opprettholdes.
3) Storhamar får tilført mer tilskudd - hvert år - slik at aktiviteten opprettholdes på lang sikt.

Kassa er tom
Slik det er i dag er kassa i yngres avdeling tom, og hvert lag drifter i realiteten seg sjøl - i samråd med klubben.

Det har gått så langt at i enkelte lag må foreldrene trå til for å dekke dommerutgifter, slik at ungene får spilt kamper.
Utgangspunktet for at Storhamar tok på seg driftsansvaret for ishallene var å skape mer aktivitet.
Det har de klart, men de er blitt spist opp av driftsutgifter.
I morgen får politikerne litt å tygge på…
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.