Sparta-Storhamar 4-3 e.s. Martin Blakseth Huse og Storhamar spilte sin beste bortekamp for året og var utrolig skuffa: - Vi skal ikke miste 3-1. Samtidig så vi at vi kan slå Sparta her nede.
SARPSBORG: Blakseth Huse scoret karrierens frekkeste mål da han stjal pucken i droppen, rundt senteren, gikk rett på mål og satte pucken mellom beina på hjemmelagets målvakt - til 2-0.
Etter kampen klarte han ikke å glede seg noe over målet.
- Jeg skulle heller ha vunnet. Det er surt nå. Men samtidig var vi veldig gode i deler av kampen. Vi skaper flere store sjanser vi burde ha scoret på, og viste at vi kan slå Sparta. Vi kan slå alle. Det er bra å ta med seg videre, sier Blakseth Huse.
Nesten prikkfritt i 37 minutter
Senteren var ikke den eneste som var skuffet etter kampen. Storhamar-garderoben var «nitrist».
Dragene spilte nærmest prikkfritt de første 37 minuttene og ledet 2-0.
Mot serielederen.
Assistenttrener Michael Smithurst beskriver det som en kanonmatch.
Styrte kampen og motstanderen dit de ville. Vant pucker og kjempet helhjertet.
Sparta var frustrerte etter bare tre skudd på mål på 15 minutter i andre periode.
På hjemmebane.
Så snudde kampen.
Fikk energi
Det begynte med at Eirik Skadsdammen kom alene med Phil Osaer. Sparta-målvakten reddet, og det ga hjemmelaget ny energi. I neste bytt fikk de en overgang og Tommy Kristiansen fikk flere sjanser med Trevor Koenig. Den tredje satt.
Da hjalp det ikke at Christian Remo Nicolaisen økte til 3-1 i tredje periode, etter en vakker frispilling av Blake Cosgrove.
Hjemmemaskineriet var i gang.
Feil ga mål
Storhamar spilte hele kampen på tre femmere med fem spillere borte, Sparta rullet rundt på fire rekker. Og selv om Storhamar-spillerne ikke ville innrømme det, ble de merkbart slitne mot slutten.
Det ga flere feil:
• 2-3: Koenig bommet på pucken i rundvant. Robin Dahlstrøm sendte i veg en pasning som traff Trygve Hillestads skøyte og gikk i åpent mål.
• 3-3: Storhamar byttet etter et langt Sparta-angrep og rakk ikke helt inn igjen i egen sone.
• 4-3: Andreas Øksnes mistet pucken på offensiv blå, i stedet for å legge pucken helt ned mens lagkameratene byttet. Overgang til Sparta, men da førstemann mistet pucken spratt den ut til Tommy Kristiansen som skjøt inn vinnermålet.
Gleder seg til video
Trener Peter Johansson var den som klarte å tenke litt framover rett etter kampslutt.
- Når vi ser kampen på video onsdag, tror jeg vi kommer til å være veldig fornøyd med hvordan vi spilte i store deler av kampen, men noen små feil blir mål, og det har vi ikke råd til mot topplagene.
- Ville du vært fornøyd med ett poeng før kampen, med Christian Larrivée og flere ute?
- Da hadde jeg tatt ett poeng og blitt hjemme, ler svensken.
Etterpå var også han skuffet over bare ett poeng.
Men han gleder seg trolig enda litt mer til sluttspillet.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.