HAMAR: Etter gårsdagens stjernesmell i egen hule mot formsvake Stjernen, øyner plutselig MS muligheten til å knipe den viktige 6. plassen foran Storhamar.

For når sluttspillet begynner i mars, skal nemlig de to beste lagene i serien spille mot lag nummer sju og åtte. Og eneren velger først. En 7. plass vil altså bety at Storhamar tvinges til å møte enten Vålerenga eller Sparta som kjemper om seriegullet.
Berger de 6. plassen på bekostning av MS, ligger det an til at Storhamar velges av enten Lørenskog eller Stavanger.
- Det er ingen tvil om at det er viktig for klubben å unngå å bli nummer sju nå, sier daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen.

Semifinale verdt 500.000
Uten å si det høyt tenker han at det blir lettere å nå en semifinale hvis Storhamar unngår de to beste lagene i serien. En semifinale vil bety mye økonomisk for klubben.

- Jeg vil anslå at en semifinale kan gi oss rundt 500.000 kroner i nettoinntekter på to hjemmekamper. Men vi har bare budsjettert med kvartfinale, sier COBA.
Trener Rune Gulliksen er også klar på at det er greit å slippe topplagene.
- Det er ingen som ønsker å møte Sparta eller Vålerenga i en kvartfinale hvis de kan slippe det. Dessuten ønsker vi å komme så høyt som mulig på tabellen, sier han.
Samtidig påpeker han at når kvartfinalene kommer, skal Storhamar være klare uansett motstander.

Vant skuddstatistikken klart
Men akkurat nå ser Storhamar ut til å være langt fra klare.

Prestasjonen mot Stjernen var alt annet enn imponerende.
Stjernen har faktisk tapt de seks siste kampene og 11 av de 12 siste kampene.
Men like fullt fikk de med seg alle tre poengene fra Hamar - selv om de manglet sju-åtte spillere i stallen på grunn av skader og sjukdom.
Med en skuddstatistikk på 49-29 til Storhamar burde selvsagt alle poengene blitt igjen i Hamar.
- Det er for dårlig ikke å vinne denne kampen. Vi skaper nok, men skyter for dårlig, sier Rune Gulliksen til HA-sporten.

Startet med Höglund
Storhamar var faktisk spillemessig best i alle tre periodene, men Stjernen kom lett til det da de ofte tok Storhamars backer på tempo i overgangene. Den tidligere Storhamar-goalgetteren Henric Höglund feide også inn 1-0 til bortelaget i første periode.

Mats Larsen Mostue brakte balanse i regnskapet litt ut i andre periode med et brukbart skudd etter en genial pasning fra Pål Johnsen.
Og Lars Erik Hesbråten sendte dragene i føringen 15.11 ut i andre periode.
Men i siste periode glapp det igjen bakover for Storhamar.
Anders Myrvold pirket inn 2-2 etter at Ruben Smith måtte gi en retur som han feide rett på køllebladet til Myrvold. Like etter ble Mats Weberg matchvinner med den avgjørende scoringen.

- Fortvilende
- Det er fortvilende at det blir slik, men akkurat nå ser det litt ekstra tungt ut. Kanskje føler spillerne litt på dette også, sånn at det blir litt forknytt, sier COBA.

Uansett er MS nå bare ett poeng bak Storhamar med like mange kamper spilt.
Det er ni seriekamper igjen å spille.
Det som lenge så ut som plankekjøring på vei mot 6. plassen, blir nå et race om hvert eneste poeng for å unngå 7. plassen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00