På bakgrunn av sine 26 norgesmesterskap og 28 seriemesterskap siden 1960, og ikke minst seriemesterskapet i inneværende sesong, mener flere at Oslo-laget stiller som klar favoritt også til NM-tittelen. Det ville også være en flott jubileumsgave til seg sjøl i klubbens 100. år. Men Vålerenga-treneren tar ikke finalebilletten for gitt.

- Vi er ydmyke

- Vi er ydmyke overfor det Storhamar representerer og har representert i norsk hockey så langt. Vi vet de har et godt lag når alle er skadefrie. Vi vet at de har spillere som alene kan avgjøre kamper og at det ikke blir noen walkover for oss i semifinalen med Hamar-laget som motstander, sier Espen Shampo Knutsen, og viser til rent sportslige kriterier for hvorfor valget ble som det ble.

Statistikken kan lyve

- Vi har hjemmebanefordel og har slått Storhamar fire ganger i løpet av sesongen, uten at vi skal legge for stor vekt på det. Men det teller for selvtilliten og den er viktig i sluttspillet, sier han.
- Det andre alternativet, Lillehammer, har vi slitt mot på bortebane. Selv om vi også har slått dem fire av fem ganger i seriespillet, rangerte vi dem som en vanskeligere motstander, men vi vet at vi må jobbe hardt for å komme oss videre til finale, også mot Storhamar.
Espen Knutsen er også klar over at statistikken fra sesongens kamper mellom Vålerenga og Storhamar kan lyve litt.

Klassiske oppgjør

- Vi vet at Storhamar har vært veldig skadeplaget gjennom sesongen og sannsynligvis ikke har stilt sitt beste lag mot oss i alle kampene. I dette kan det ligge en overraskelse når de nå stiller med fullt mannskap i sluttspillet. Vi vet også at de har mye rutine i troppen sin og også matchvinnere.
- At møtene mellom Vålerenga og Storhamar er morsomme, fairspilte, klassiske og spesielle, og at de har et lag vi liker å møte, er selvsagt ikke noe minus, selv om de har mange spillere som har vært med langt oppe i sluttspillet tidligere og vet hva som kreves.
Espen Shampo Knutsen avviser blankt at det er bekvemmelighetshensyn i form av reiseavstand og økonomi som gjorde at Vålerenga landet på Storhamar.
- Det kunne fort ha blitt dyrt om vi, i en semifinale, skulle ta andre hensyn enn de sportslige, sier Vålerenga-treneren.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.