Storhamar kjempet knallhardt, scoret tre mål og sikret seg en sjuende semifinalekamp mot Stavanger Oilers.

Hvilket lag som går til NM-finalen, avgjøres dermed først lørdag i DNB Arena.

- Nå ligger alt presset på dem. Det er Stavanger som har presset fra eierne, trenerne og alle rundt, sier  Hampus Gustafsson.

Stavanger-trener Petter Thoresen er ikke fornøyd med det Gustafsson sier. 

- Han Hampus bør konsentrere seg om seg selv. Storhamar var storfavoritter til å vinne serien, men kom 25 poeng bak oss i serien. Dersom vi vinner semifinalen, er det Storhamar som har underprestert fullstendig, sier Thoresen.

Målløs førsteperiode

Skjebnekampens første periode var full av sjanser, men helt fri for scoringer. Storhamar startet best, før Stavanger tok over styringa og la et tidvis tungt press på vertene.

I periodens sluttminutter spilte Oilers power play med fem mot tre på isen. Oppofrende Storhamar-spillere og en våken Oskar Östlund tekket, reddet og unngikk baklengsmål.

Kaptein Christian Larrivée skrøt av lagkompisenes innsats på vei inn i garderoben.

- Vi har bestemt oss for å ta dette. Vi må vinne, og det ser ut som alle kjemper hardt for seieren. Vi gjør en veldig bra førsteperiode, og vi må bare fortsette sånn, sa kanadieren til TV 2 Sportskanalen.

- Vi var veldig opptatt av å ikke slippe til noen tidlige baklengsmål i kveld, og det klarte vi, sier Hampus Gustafsson.

Kontret etter tverrliggertreff

Midtperioden åpnet med to nye Storhamar-undertall og tungt Oilers-press. Men mens supporterne raste mot dommerne, kjempet gutta på isen som løver.

Så, med snaue sju minutter igjen av perioden, traff Philippe Cornet tverrliggeren. Returen havnet hos Jacob Berglund, som satte i gang to kontringsklare landsmenn. Erik de la Rose fant Mikael Zettergren foran Oilers-buret, og han løftet deilige 1-0 opp i nærmeste kryss.

Storhamar beholdt ledelsen gjennom periodens hektiske sluttminutter.

- Nå må Stavanger gå for det. De har vært litt passive, men nå ligger de under, så de kommer helt sikkert til å gå hardere ut i tredje periode. Samtidig vil ikke vi miste det gode presset vi har hatt på dem i dag, sa målscorer Zettergren til TV 2 Sportskanalen på vei inn i garderoben.

- Jeg synes Storhamar er gode, de viser vilje til å vinne. Vi får en del muligheter i power play, men roter bort dem gang på gang, sier Petter Thoresen.

Berglund-scoringer

Stavanger presset tungt på for utlikning i tredje periode. Etter 14 minutter kom de fryktelig nære. Dommerne trengte flere minutter foran TV-en for å bli sikre på at en eventyrlig Oilers-mulighet ikke hadde vært over målstreken.

Like etter det lange avbrekket kontret Storhamar med ny energi. Hampus Gustafsson taklet Mats Larsen Mostue på vei opp i banen, og Patrik Bäärnhielm tok med pucken inn i sona og fant Berglund med en utsøkt backhandpasning. Berglund avslutning var like utsøkt, og drøye 5.000 hjemmefans feiret 2-0 i CC Amfi.

- Jeg vet at Mostue er litt treig på skøyter, så jeg bestemte meg for å presse ham. Og så gjorde Patrik og Jacob resten av jobben, sier Gustafsson.

Desperate Stavanger jaktet redusering, men Östlund var i det umulige hjørnet.

Petter Thoresen tok ut målvakt i sluttminuttene, og med 2.16 igjen falt avgjørelsen da Storhamar vant pucken i offensiv sone. Berglund satte inn 3-0 via kølla til Nick Bruneteau.

Storhamar vant dermed 3-0, og semifinalen avgjøres lørdag i DNB Arena.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Martin Blakseth Huse.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Anders Gulliksen, Lars Erik Hesbråten, Martin Gran.

4. rekke: Andreas Øksens, Simen Løvhaug Hansen -  Vetle Lindstad.

Les også
SPORT HATV: Så mye betyr støtten fra hjemmefansen for Mikael Zettergren.
Les også
SPORT HATV: 39 skudd - null mål.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.