HAMAR: Og Lars Erik Hesbråten vet hva han snakker om. I fjor var han med å tape 0-10 for Vålerenga i Hamar OL-Amfi.
Det var Storhamars styggeste sluttspilltap noen gang og gjorde vondt.
Skikkelig vondt.
To dager etterpå reiste han til Jordal i Oslo for å spille ny kamp.

- Vanskelig å nullstille

- Dette var en best mulig start for oss, jeg tror vi tok fra dem mye sjøltillit og la til ganske mye på vår. Jeg husker den kampen mot Vålerenga i fjor godt. Vi sa vi nullstilte oss, men det er vanskelig Vi gikk ikke ut på isen med mye trygghet, sånn tror jeg Lillehammer-spillerne også kommer til å ha det, smiler Hesbråten.
Han møtte fansen etter kampen i går, hans første match siden den vonde skulderskaden i Trondheim 6. februar.
- Jeg ser de har savna meg litt, fleiper 25-åringen.
Sannheten er nok at han har savnet kampene med de andre mer.
- Det var veldig deilig å bli klar igjen til dette. Torsdag er det bare å glemme det. Vi har ikke vunnet noe som helst ennå!

Perset i første

Da Hesbråten ble skadet mistet han plassen sin i rekka med Christian Larrivée og Andreas Gröndahl til Johan Ramstedt.
I går var de svært toneangivende i storseieren mot Lillehammer.
Andreas Gröndahl satte personlige rekord med målpoeng i karrieren, etter to mål og tre målgivende.
7-0 satte han mellom beina på gjestenes målvakt i starten av tredje, og 9-1 banket han opp i krysset etter å ha gått rett på kassa (bildet).
- Vi har helt tiden visst at vi kan spille veldig bra, men det er bra å få vise et slik når sluttspillet starter. Spesielt å vise at vi er gode i overtall, innrømmer 20-åringen som har vokst mye siden han var i klubben i fjor. Da gjorde han seks poeng på ti kamper i sluttspillet.

Fra dårligst til sylskarpe

Storhamar var sammen med Rosenborg det aller dårligste laget i overtall av alle som gikk til sluttspill.
Bare hver sjette gang motstanderen ble utvist, scoret dragene.
I går smalt det tre ganger på tre forsøk i tredje periode.
- Det gir selvtillit, ikke noe tvil om det. Vi må stole på det vi har gjort, for vi har også hatt mye bra spill med en mann mer. Sluttspill handler mye om undertall og overtall, innrømmer Gröndahl som likevel har beina på jorda:
- Vi må være ydmyke nå. En seier gir ikke semifinaleplass!

På et eget nivå

Larrivée har initialene CL, og har i norsk sluttspill framstått på Champions League-nivå, hvis du kan trekke den sammenligningen.
I 2007 hadde han 32 målpoeng på 17 kamper, og i går ble det fire målpoeng, og 13 totalt på de siste seks kampene.
Hærføreren satte først inn 1-0 i overtall, men det var 5-0 det virkelig var klasse over. Kanadieren fikk pucken av Ramstedt med fart i Lillehammers sone, gled inn foran mål, fintet litt med kroppen og ventet helt til han fant luka hos Lillehammer-målvakt Jonathan Boutin.
19 av 20 andre spillere i eliteserien hadde skutt med en gang, men dessverre for Storhamars sluttspillmotstandere er ikke Larrivée helt som alle andre.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.