Stavanger-Storhamar 3-1 Peter Johansson synes både Stavanger og Sparta har sett gode ut, men ikke bedre enn at han nå mener Storhamar kan slå topplagene. Særlig i et sluttspill mener svensken at Storhamar skal bli plagsomme.
STAVANGER: Tapet i serieåpningen gjorde Peter Johansson forbannet. Han brydde seg ikke om at det var den regjerende norgesmesteren som vant på hjemmebane. Johansson følte at laget hans var nære poeng. Han irriterte seg kraftig over noen dommeravgjørelser. Og slo i vantet med taktikktavla - som du ser på bildet - da Stavanger satte inn 3-1 i åpent mål rett før slutt.
- Det hadde litt med dommerens linje på noen avgjørelser å gjøre. Og litt med at jeg blir skuffet og frustrert når vi taper, sier Johansson til HA-sporten.
Det sier også noe om at svensken mener Storhamar skal være å regne med, selv om det er bortekamp mot en av seriefavorittene.
Han vil ikke komme med noen konkret målsetting før han har sett alle lagene. Og han er fortsatt spent på hva Vålerenga står for. Men han mener Storhamar skal bli et problem for alle lag.
- Vi skal være med de der oppe. Vi kan ta alle. Det tror jeg på. Vi kan «störa dom». Særlig i et sluttspill. Men Sparta og Stavanger er de beste lagene vi har møtt. Det er det ingen tvil om. De holder bra nivå. De ville vært veldig gode i Allsvenskan (nivå to i Sverige), sier Johansson.
Tok ledelsen
Storhamar kom best i gang lørdag. Et ikke altfor bra skudd av Eirik Skadsdammen ramlet inn bak Antti Ore etter bare tre minutter. Stavanger kvitterte åtte minutter seinere gjennom Martin Strandfelt da Trevor Koenig ble veldig alene.
Etter det ble det stillingskrig gjennom sonene. Storhamar sto godt opp mot et voksent Stavanger-lag, men hjemmelaget virket hakket hvassere.
Og da Juha-Pekka Loikas fikk litt for mye rom i slottet midtveis i andre periode, smalt pucken i nettaket bak Trevor Koenig.
Tredjeperiode ble også jevn. Begge lag hadde sine sjanser. Og mot slutten av kampen tok Peter Johansson ut Koenig for å skape overtall.
Det endte med at Lars Peder Nagel punkterte kampen med å sende pucken i tomt bur.
- Vi startet litt som mot Sparta, selv om vi fikk 1-0. Andre periode var ok, bortsett fra de siste fem minuttene. Mens tredje periode var bra, oppsummerte Johansson.
Førsterekka god
For HA-sportens regning kan vi si at førsterekka med Pål Johnsen, Eirik Skadsdammen og Joakim Jensen fungerte bra. De gutta satte trøkk på Stavanger i sine fleste bytt, mens det ble mer variert hva Christian Larrivée fikk til sammen med Lars Erik Hesbråten og Eirik Børresen. Trolig blir det mer trøkk her også når Fredrik Lystad-Jacobsen er tilbake fra skade.
Mens de to andre rekkene gjorde en god jobb med å demme opp for Stavanger.
Og det er akkurat slik Pål Johnsen ser for seg at Storhamar skal kunne slå de beste lagene.
- De fleste lagene i NHL har også to rekker som produserer og to som demmer opp. Hvis alle er lojale i forhold til oppgavene sine tror jeg vi kan slå alle. Men i serien er 4. plass kanskje det mest realistiske målet, sier Johnsen, som er svært glad for at Storhamar hentet Christian Larrivée denne sesongen.
- Jeg ble så glad da. Han er en virkelig god spiller. En som også tar av litt press på oss andre som skal produsere. Han går foran på alle områder. Han flytter grenser for oss andre. Storhamar trengte en slik spiller nå, sier Johnsen, som også vil skryte av den nye treneren.
Skal underholde
- I begynnelsen var han veldig stille. Jeg lurte på om han ikke skulle si noe snart, men nå hører vi han når det er noe. Han kan smelle til skikkelig. Han er ikke som mange andre svenske trenere som bare er med. I tillegg liker jeg at han vil ha oss mer offensive. Vi har ligget og ventet i midtsonen før. Nå skal vi være mer på hugget i forcheckingen. Vi skal spille underholdende hockey. Det tror jeg også publikum vil sette pris på. Jeg tror dette kan bli en god sesong for oss, sier Pål Johnsen.
Det sier jo litt at Storhamar vant skuddstatistikken borte mot Stavanger også med 29-27.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.