OSLO: Petter Thoresen har spilt fem OL-turneringer for Norge.

- Jeg har hørt en del om det ja. Jeg tar nok aldri igjen ham, gliser Patrick Thoresen, og legger til:

- Betyr mye
- OL betyr veldig mye for meg. Fader'n har fortalt om hvor moro det er å være med i det sirkuset. Det er ikke bare turneringen. Det er hele pakka, som det å møte andre idrettsutøvere. I tillegg er det selvfølgelig utrolig viktig for norsk hockey. Med OL-deltagelse blir det satset mer på oss, sier Patrick.

Han fortsetter med å fortelle om hvor godt det var å vinne den første kampen i OL-kvaliken.
- Dette var en herlig seier. Nå har vi første stikk. Det var en lettelse å score 1-0-målet, men vi var ikke gode nok til å holde på ledelsen. Hadde vi fått 2-0 hadde ting blitt enklere, men slik er internasjonal hockey.

Superrekka god
I går spilte Thoresen sammen med Tore Vikingstad og Per Åge Skrøder igjen.

Det er lenge siden superrekka har kjørt show sammen.
- Vi fant hverandre godt helt fra starten, og det var moro. Vi hadde trøkk i beina, og flyttet pucken raskt. Da kan vi hamle opp med hvem som helst, sier Thoresen, og fortsetter:
- Vi fikk mye mer spilletid enn de andre også, men det er bare moro. Jeg vil helst spille hele tida, og trivdes da jeg var med å kjempe på slutten av kampen, men vi må ikke glemme at dette er et lagspill.

Fotballdemping
Patrick Thoresen scoret altså Norges første mål i går - på pasning fra Tore Vikingstad. Thoresen dempet pucken med skøyta, som en fotballspiller. Da forsvant målvakten, og det var bare å dytte pucken i mål.

- Det var en god følelse, sier Thoresen, som kunne scoret ett mål til.
Han fikk en herlig pasning fra Skrøder, men fra kort hold snek pucken seg utenfor.

Mye ros
Landslagstrener Roy Johansen startet presseseansen med å rose alle spillerne, men «sprakk» litt på slutten.

- Vi har noen spillere som har det lille ekstra, som Tore Vikingstad og Patrick Thoresen. Patrick har en utrolig vinnervilje, og er en herlig spiller å ha i laget. Men jeg vil gjerne presisere at 4. rekka var veldig positiv i dag. De var gode på skøyter, og skapte sjanser.
Storhamars Kristian Forsberg spilte i 4. rekka.

Frankrike neste
Kazakhstan utlignet på en litt heldig scoring. Pål Grotnes reddet, og pucken spratt rett til værs. Vadim Krasnoslobotsev slo inn pucken på tennis.

Men så scoret Tore Vikingstad i overtall.
Alle målene kom i 2. periode.
I den første kampen ble det fransk seier mot Danmark (2-1).
Norge møter Frankrike i morgen.
- Idrett er ferskvare. Nå skal vi slappe av litt, og så er det Frankrike neste. Dette er en turnering hvor vi ikke har råd til feilskjær. Men det er ingen tvil om at vi fikk en veldig bra start, sier Roy Johansen, og avslutter:
- Vi har et mer komplett lag nå enn i VM. Vi er veldig trygge bakover, og har herlige typer framover. Dette var veldig solid.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.