Storhamar jublet etter avansementet i CHL. Stavanger Oilers likedan. Og begge klubbene får masse ros etter jubelkvelden.

SE høydepunkter fra kampen her

Dette skriver Stavanger Aftenblad: 

Også Storhamar videre

- Nå ser vi at det er mulig for et norsk lag å markere seg i Europa. Vi setter oss i respekt og viser at vi er et lag med mange nordmenn som kan nå langt bare vi opptrer som et lag. Og unggutta viser at det er mulig å lykkes selv om man har vokst opp i Siddishallen, sier Ruben Smith.

Også Oilers-veteran Christian Dahl-Andersen var stolt og strålende glad etter bragden i DNB Arena.

- Dette var utrolig herlig. Det er morsomt å få være med på en historisk kveld for norsk hockey. At to lag fra Norge tar seg videre i mesterligaen samme kveld er egentlig helt rått. Og måten vi framsto på i denne kampen var utrolig bra fra ende til annen. Det var bortimot prikkfritt, sier Dahl-Andersen, som ikke er mett ennå.

- Nå må det neste målet være å gå videre til neste runde igjen. Vi kan ikke si oss fornøyde med dette, men det viser at alt er mulig og det er en bekreftelse på at norsk hockey virkelig har tatt store steg de siste årene, sier han.

Nøktern depping

Geneve-Servette var ikke fornøyd med det som skjedde i OL-amfien i går kveld. Det går fram av det de skriver på sin egen hjemmeside. De bruker ikke store ord om verken Storhamar eller seg sjøl, men de innrømmer at Storhamars taktikk var dem overlegne.

- Taktikken utviklet av nordmenn betalte seg. The Eagles hadde sjanser, men de var begrenset til ufordelaktige posisjoner.

Suksessen til Jeremy Wick, like etter 4-0 intervenerte for sent å endre på sluttresultatet.  Det var derfor logisk at Storhamar fløy til seier, playoff i CHL og førsteplassen i gruppen.

Garnet har ikke lenger et valg: seier lørdag eller det er slutt CHL  denne sesongen.  Bare spillerne sjøl har nøkkelen til suksess.

Feide Geneve av banen

vg.no skriver: 

Aleksander Smirnovs mannskap kunne avansert både med null og ett poeng på Hamar torsdag kveld, men feide like gjerne Geneve-Servette, med rundt 100 millioner i budsjett, av isen.

– Klart vi er fornøyde med å gå videre med tre seirer. Det er selvfølgelig veldig bra. Vi har gjort det godt i alle kampene, men var kanskje litt nervøse i den første kampen. Etterpå har vi spilt på oss selvtillit og jobbet bra med fin innstilling, sier sindige og rolige Smirnov til VG mens assistent Pål Johnsen - i dress - deler ut klemmer utenfor hjemmegarderoben.

db.no skriver: 

 Storhamar er mot alle odds videre i Champions Hockey League. Hamar-laget var den store underdogen i gruppespillet, men etter laget tok sin tredje seier torsdag kveld er de klare for 16-delsfinalen i ishockeyens svar på Champions League.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.