48-åringen er snart ferdig med sin første uke i Hamar, og mens spillerne kjøres hardt og gjøres klare til det som skal komme, gleder Nilsen seg til å komme i gang med å utvikle både laget og enkeltspillere.

Og til de som synes det er trist at Jacob Berglund ikke er med mer, mener den nye Storhamar-treneren at nykommeren Joey Tenute vil lindre tapet – og vel så det.

– Jeg tror Tenute er enda bedre, smilte han til HA-sporten da han ankom CC Amfi allerede mandag formiddag.

– Men Berglund var virkelig god, altså, forsøkte HA-sporten seg med.

Nilsen er innforstått med hvilken posisjon svensken spilte seg til i Storhamar, men han tror likevel han får ei bredere pakke med canadieren som er ventet til Hamar i løpet av mandagen som kommer.

– Ja, Berglund er et tap for Storhamar. Han har vært en av topp tre forwards i Get-ligaen de siste to årene, sier den nye Storhamar-treneren da vi går gikk litt mer i dybden på temaet.

Men han mener fortsatt at Tenute har mer å by på.

Bedre playmaker

– Tenute er en litt annen spillertype. Han har kanskje ikke det tempoet som Berglund har, men han har i hvert fall playmakeregenskapene. Og kanskje mer til også, understreker Nilsen.

Og antyder at canadieren vil få en svært viktig rolle i overtallsspillet til Storhamar.

Han har vist før i overtall at han er en playmaker, sier Nilsen, som er sikker på at vi vil få se en spillere her som vil dominere i den norske serien.

– På Get-liganivå er han en komplett spiller. I SHL, hvor han har vært nå, så er det jo noen steg opp, og han har klart seg bra der.

I den siste sesongen i SHL gjorde Tenute 21 poeng for Malmö Redhawks. I sesongen før, i Allsvenskan, noterte han 35 poeng i en sesong han avsluttet tidlig på grunn av en skade. Og sesongen før der igjen sto han for hele 50 poeng i Allsvenskan.

I det hele tatt mener sarpingen det er mye å glede seg til sett med Storhamar-øyne. Og treningsmessig mener han laget er i rute.

– Jeg synes det ser veldig bra ut. Tore Neby har kompetanse på det fysiske og er såpass faglig flink at han klarer å implementere det til hockey, sier Nilsen.

Lagdel for lagdel, mener han også det ser bra ut:

Keepere

– Jeg vet at Oskar Östlund er en keeper som kan stenge helt. Og keeperne her har en god konkurransesituasjon. Jeg synes det er bra at det er to som konkurrer, så får vi se hvem som viser seg mest fram. Noen hevder vel at målvaktsposisjonen betyr opp mot 70 prosent for laget, sier Nilsen.

Han mener Steffen Søberg har vært den beste målvakten i Get-ligaen de siste årene, men han mener også at Storhamar har et trumfkort ekstra nå med Torbjørn Orskaug som har spisskompetanse opp mot målvaktene.

– Torbjørn er en dyktig trener og en dyktig målvaktstrener. Det er viktig at målvaktene blir sett.

Backene

Det er på backsiden de fleste mener det er grunn til å stille spørsmål om Storhamar er gode nok. Storhamar har mistet Christian Bull (Björklöven), Andreas Øksnes (Vålerenga), Jimmy Andersson (?) og Scott Hotham (Cardiff Red Devils), men Sjur Robert Nilsen er klar for å utvikle backene han har tilgjengelig slik at det skal bli godt nok.

– Vi har fått inn tre nye: Petteri Nummelin (43) er spennende. Selv om han begynner å få en del år på bakken, så har jeg sett at han ser bra ut. Jeg tror ikke det går så mye på alder, men på hvor mye du brenner for det. Og du har noe ekstra når du holder på fortsatt i en alder av 43 år. Dessuten ser han fortsatt godt trent ut. Han må være ekstremt lettrent og ha hatt flaks med lite skader. Han er en som er ordentlig glad i hockeyen.

– Så har du Emil Lyngstad Sæteraas (20) og Mikkel Søgaard (23) som har grei alder. De er moderne backtyper. De er forholdsvis gode på skøyter, og de har tempo, men dette er spillere som trenerne må utvikle litt. Alt kan ikke være ferdigkjøpt. Vi må jobbe litt vi også.

Løpere

Her har Sjur Robert Nilsen allerede skrudd forventningene i været med Joey Tenute.

– Ellers har vi mye av det samme laget. Storhamar har vist at de hører til der oppe i toppen. De var overraskende gode i serien for to år siden. Og kanskje litt svakere enn forventet i fjor. Så får vi jobbe med det. Jeg er sikker på at det blir en spennende sesong for dem som er glad i Storhamar.

– Hva med de andre lagene?

– Frisk Asker synes jeg har forsterket seg. Og kanskje Stjernen. Ellers tror jeg det er status quo på Oilers. Det blir spennende å se på Lørenskog. De har mistet noe av ryggmargen sin med Henrik Ødegaard til Frisk Asker.

– Vålerenga kan du aldri undervurdere. Jeg tror nok Roy Johansen kommer til å øke treningsdosene der. De blir et vanskelig lag å møte, sier Sjur Robert Nilsen.

Vålerenga er også første treningskampmotstander borte fredag 12. august.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.