• UNG THORESEN: Patrick vant NM-gull med Storhamar i 2000.
    FOTO: Jens Erik Jensrud.

KHL-stjernen Patrick Thoresen gleder seg til å følge med på finalen mellom Storhamar og Stavanger Oilers.

Årets finale blir spesiell for Patrick. Stavanger Oilers trenes nemlig av hans far, Petter, mens motstanderen er barndomsklubben fra Hamar vest.

- Det blir selvfølgelig litt spesielt å følge med på Storhamar mot Stavanger i år. Det er alltid litt spesielt når Storhamar spiller mot Stavanger eller mot Steffen (bror som spiller i Lørenskog).

Thoresen sier han ser frem til å følge med på finalekampene som kommer.

- Det er de to klart beste lagene som møtes til finale i år. Jeg synes Storhamar har bedre enkeltspillere i Jacob Berglund og Christian Larrivée, mens Stavanger har en bredere stall. Jeg tror Storhamar skal få det veldig tøft med å møte Stavangers tredje- og fjerderekke. Der er det mye fysikk og tyngde, sier Thoresen, før han legger til:

- Men jeg må si at jeg er utrolig imponert over hva Storhamar har fått til denne sesongen. Det er veldig imponerende å snu skuta på den måten.

djurgården-aktuell

Patrick er aktuell for en rekke klubber når kontrakten hans med SKA går ut til sommeren.

- Er det riktig at du er muntlig enig med Djurgården om en kontrakt?

- Nei, det stemmer ikke. Jeg tenker kun på sluttspillet nå, ikke på kontrakter i andre klubber. Jeg har fullt fokus på å gjøre det så bra som mulig her i SKA, så får vi se når vi nærmer oss VM.

I kveld kan KHL-sesongen til Patrick være over. SKA ligger under 3-0 i best av syv-serien mot CSKA.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00