Hamar
Rundt 50 personer møtte opp på Iskroa da Storhamar Dragons orienterte om klubbens tilstand i går kveld. Klubblederne var på frierferd for å få fotfolket til å delta i ulike grupper som skal være med og skaffe de nødvendige pengene klubben trenger for å unngå poengstraff.
Maria Di Notte var en av dem som rakk opp hånden for å si at hun vil være med og bidra.
- For meg er Storhamar Dragons veldig viktig. Jeg vokste opp på Hamar vest og var på de fleste kampene i oppveksten. Etter nesten 15 år i Oslo flyttet jeg tilbake. Da en kompis tok med meg på kamp, kjente jeg det med en gang: Dette har jeg savnet, forteller hun.

Vært positiv for ME

- Storhamar har også vært veldig nyttig for meg rent helsemessig i og med jeg lider av utmattelsessjukdommen ME (CSS). I perioder har det vært utrolig viktig å komme seg ut, og da har en ishockeykamp vært redningen. Det er så viktig å oppleve noe i hverdagen, sier Maria og understerker at hockeysporten er viktig for flere enn dem som er ute på isen.
Hun har veldig sjelden energi til å dra på bortekamp, og ofte ligger hun til sengs både før og etter en kamp.
Maria forteller at Storhamar Dragons har blitt et så viktig holdepunkt for henne at hun ikke orket tanken på at klubben skulle gå dukken.

Overrasket og forbannet

- Hvordan reagerte du på poengtrekket?
- Jeg ble overrasket og forbannet, sier Maria, som var først ut til å si seg interessert i å være med i aksjegruppen i går kveld.
- Jeg er delvis i jobb og vet ikke hvor mye jeg kan være med, men tenker at det i alle fall er viktig å bidra litt, sier Maria Di Notte til HA-sporten.

Må også se framover

Storhamar har opprettet flere grupper som skal jobbe med ulike pengeinnbringende tiltak, men flere av møtedeltakerne var også opptatt av hva som skjer når klubben forhåpentlig har nådd sitt mål 31.12., slik at historier som denne ikke gjentar seg.
- Nå setter vi alle krefter inn for å klare 2,5 millioner før nyttår, så blir det tre til fem år med hardt arbeid for å få en bærekraftig økonomi i klubben, sier Erik Kristiansen.
Klubbledelse la fram en prognose på at den første millionen skal være i havn 30. november, og Kristiansen kan fortelle at det er et selskap som har kjøpt aksjer for 50.000 kroner. Det vil de bekjentgjøre på kampen i kveld.
- Vi har også fått signaler på at ei gruppe vil komme på kampen i dag og fortelle at de går inn med et betydelig pengebeløp.
Nå klarer vi den første millionen på ti dager, så er det 31 dager igjen, sier Kristiansen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.