LILLEHAMMER: Det var etter 18 minutter og 30 sekunder av sudden death det skjedde. Lillehammers John Swanson brenner til, treffer utrolig dårlig, og pucken banker inn i pleksiglasset, noen centimeter under nettet bak Storhamar-målet. Pucken spretter ut igjen rett over målet, og treffer altså Trevor Koenig, som naturlig nok ikke skjønte så mye.

- Utrolig surt

- Dette var utrolig surt, men de jobbet hardt, og vi hadde muligheter nok til å avgjøre sjøl. Men det er utrolig surt, gjentar Koenig, som tuslet rundt i garderoben med flere isposer tapet fast til kroppen.
Men han er en tøffing, og gleder seg til neste kamp.
- Slik er det i sluttspillet. Vi må bare riste av oss dette. En ting er sikkert: Neste kamp blir ikke avgjort på denne måten, sjøl om det er en del rare mål i sudden death i sluttspill, sier 35-åringen.

I rykk og napp

Trener Peter Johansson kaller også seiersmålet spesielt.
- Det er ofte tilfeldigheter som avgjør slike kamper, og dette var et eksempel på det. Det var et skitmål, sier svensken, som ikke var fornøyd, spesielt ikke med 1. perioden.
For Lillehammer kjørte ut i 100, og det ble en del gruff i starten.
- Vi var veldig ujevne i denne kampen. 1. perioden var dårlig, 2. perioden var ujevn, mens det ble mye stillingskrig i sisteperioden. Vi hadde for dårlig rytme, og bød på for mye. I tillegg mistet vi for mange pucker, og spilte på oss trøbbel, sier Johansson.

Smalt fra første dropp

Lillehammer-spillerne hadde helt tydelig fått klar beskjed om å gå ut i 100. De skulle sette seg i respekt, og vise hvem som skulle styre i Kristins Hall. Allerede etter et halvt minutt smalt det, men hjemmelaget slapp unna undertall. Dommer Tor Olav Johnsen mente spillerne var like gode, og ga derfor likt med utvisningsminutter.
Det skjønte Joakim Jensen lite av. Han sto stort sett med drakta over hodet, mens Lillehammer-spilleren, som hadde løsnet på en del av utstyret, hang over Jensen.

- De virket desperate

Etter hvert ble det roligere, men hjemmelaget spilte aggressivt, og var skikkelig på hugget.
- Vi prøvde å være mentalt forberedt på at de ville komme ut i 100. De virket desperate. Etter hvert skapte vi like store sjanser som dem, men vi må bli bedre i egen sone til neste kamp. Nå ble vi for lenge i egen sone, og da vi fikk tak i pucken, manglet vi ork. Med bedre spill i egen sone, kommer vi mer samlet framover, sier Pål Johnsen, som allerede hadde tankene på søndagens 3. kvartfinale i Hamar OL-Amfi.

Hjemmelaget tok ledelsen

Lillehammer tok ledelsen etter bra spill og et direkteskudd av Gino Guyer. Lars Løkken Østli banket inn 1-1 på et herlig slagskudd i midtperioden.
3. perioden ble en stillingskrig. I sudden death imponerte begge keeperne, helt til pucken valgte å leve sitt eget liv.
Og avgjorde kampen for Lillehammer, sammen med pleksiglasset.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.