HAMAR: Simen Saxrud er nærmest født og oppvokst i ishallen på Hamar vest. Nå spiller han mot flere av sine gamle lagkamerater, og fikk kritikk av Dragons-kaptein Pål Johnsen for klubbvalget.
Men Simen Saxrud bryr seg ikke om det. Nå er han bare fokusert på å vinne kvartfinaleserien.
For Lillehammer.

Hevet seg

- Den første kvartfinalekampen var veldig dårlig fra vår side. Å tape 9-1 er ikke bra, men vi har hevet oss.
I den andre kampen på Lillehammer vant hjemmelaget etter en mer enn spesiell scoring i sudden death.
Pucken dundret inn i pleksiglasset bak mål, over buret, og inn i mål via beinet til keeper Trevor Koenig.
Og i går tok de ledelsen 2-1 i kamper, etter 5-2 i Hamar OL-Amfi.

- Spiller mer fysisk

- I de to siste kampene har vi smelt på mer, spilt mer fysisk. Det er ikke Storhamar-spillerne så glad i. I tillegg sitter styrespillet og oppspillene våre bedre nå. Vi har spilt slik store deler av sesongen. Vi har bra intensitet, sier Simen Saxrud, som scoret og jublet i Hamar OL-Amfi søndag.
Men gleden ble ødelagt av en dommer med store armbevegelser. Målet ble annullert.
- Den jubelen så ikke bra ut, men det er ikke så farlig om jeg scorer, så lenge vi vinner.

Høyt bestenivå

- Passer Storhamar dere bra med tanke på spillestil?
- Det vet jeg ikke. Vi har slått flere av lagene som var foran oss på tabellen også. Vi har blant annet slått Vålerenga flere ganger. Når vi er gode, er vi veldig gode. Men når det er dårlig, detter vi veldig langt ned. Nå må vi holde oss på det nivået vi vet at vi kan holde, sier Simen Saxrud, og fortsetter:
- Jeg tror det blir jevnt og tett i den fjerde kampen. Det er bare 2-1 i kamper, og ingenting er avgjort. Jeg tror Storhamar vil spille som de pleier. Mitt tips er at det blir en spennende kamp. Kampene mot Lillehammer og Storhamar er spesielle med mange tilskuere og bra temperatur, sier Saxrud, som fikk et nytt hockeyliv etter jul.

Trives som back

Da ble han nemlig back.
- Den første kampen som back var mot Storhamar etter jul. Etter det har jeg spilt back. Det startet med at vi hadde noen skader og noen på landslag. Jeg spilte back på trening, og det fungerte bra, så da ble det slik. Det er jo noen forskjeller. Det blir flere smeller som back, og så har du ikke så god tid som du tror. En fordel er at du har alt spillet foran deg. Det er lettere å se hva som skjer. Jeg synes det er veldig moro, og det har gått bedre enn jeg hadde trodd. Det er ekstra moro når mulighetene for å smelle på litt ekstra kommer.
Simen spiller back sammen med John Swanson. Stian Høygård, Gino Guyer og Justin Bostrom er løpere i 1. femmeren.
PS! Simens bror, Christian, spiller også for Lillehammer. Han er løper i 3. rekka.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.