• UT PÅ DATO: Tatovør Kai Elvsveen regner ikke med å få mer bruk for Dragons-logoen. Foto: Terje Midttun

- At klubben skal bytte navn fra Storhamar Dragons til Storhamar Ishockey, er helt ok, men at det skjer midt i sesongen, er mildt sagt overraskende. Noen av mine kunder har grunn til å føle seg litt lurt. De har tatovert inn Storhamar Dragons sin logo på kroppen, og hadde sikkert belaget seg på å ha den der livet ut, sier tatovør Kai Elvsveen i Hamar.

Kåre Idar Thoresen er en ihuga Storhamar-supporter og har vært det i mange år. Også han synes det er merkelig at klubben går ut og bytter navn midt i sesongen.

Noe må ligge bak

- Det må være noe som ligger bak denne operasjonen. Kanskje noe stort, spekulerer Thoresen og nevner en ny intro som skal komme til sluttspillet. Kanskje dette vil føre med seg et helt nytt markedskonsept.

I likhet med supportere flest, vet han at et logoskifte koster penger, noe Storhamar mer enn én gang har signalisert at de ikke har mer enn nok av. At han er en av dem som har fått printet inn dragen på brystkassa, bryr han seg ikke så mye om:

- Etter et navneskiftet, ser jeg mer på dette som en historie i klubbens historie. Jeg har plass til flere logoer, jeg, sier Thoresen som har merket seg at ryktene flyr når slike ting oppstår:

- Jeg er ganske sikker på at noe er i emning, men selv om vi supportere ofte vet om endringer tidlig, har alle impliserte klart å holde munnen sin denne gangen. Jeg har hørt at klubben legger opp til å bruke Silfest mer i markedsarbeidet. Kanskje vil Storhamar ha en identitet knyttet nærmere opp mot byen de kommer fra og derfor bruke Ruins som en løselig tilknytning i stedet for Dragons. Jeg håper bare at de som skal bestemme, knytter seg opp mot et norsk navn i stedet for et engelsk. Jeg var imot det da de valgte Dragons. Vi har beskrivende ord på norsk og jeg synes vi skal bidra til å ta vare på norsk egenart.

bånd til Dragons

- De som får lide av at Dragons-navnet går ut på dato, er de yngre spillerne i klubben som har vokst opp med Dragons. Det er å håpe at de yngre fortsatt vil bruke Dragons i forbindelse med cuper og slikt, sier Thoresen.

Hvis noen føler seg snytt og gjerne vil fjerne den tatoverte logoen, vet Kai Elvsveen råd for det:- En ny tatovering over den gamle, går greit, men den blir større enn den som er fra før.

Les også
SPORT Les hva sportsredaktør Rune Steen Hansen mener om at Storhamar kutter Dragons-konseptet. 
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.