HAMAR: Espen «Shampo» Knutsen og Vålerenga gikk på en smell (1-3) hjemme mot Comet sist, og med tapet i går måtte de se seriegullet glippe til Sparta, som slo Lørenskog 4-3 hjemme i Hockeytown i går.

- Formen er ikke så god om dagen. Vi har scoret to mål på de ni siste periodene. Vi mangler spillere som kan bryte opp litt, en ordentlig snikskytter som banker inn mål, sier Espen Knutsen til HA-sporten.

Fikk stå helt alene
Er det en kvalitet Storhamars Joakim Jensen spesielt står for, er det snikskytteregenskaper.

I midtperioden fikk Storhamar overtall med fem mot tre. På bakre stolpe lurte Jensen seg ubemerket fram. Alle i OL-Amfi`n så at han ville ha pucken, unntatt Vålerenga-backene.
Mattias Livf sto ved blålinja og spilte pucken til Jensen. Som ladet, fyrte av og sørget for Storhamars første serietriumf mot Vålerenga på nærmere 14 måneder.
- Jeg var veldig ledig og hadde veldig lyst på pucken. Vålerenga pressa hardt på den andre siden, men jeg fikk stå alene. Jeg fikk pucken av Mattias og da var det enkelt å legge den i åpent mål, sier Joakim Jensen, som i sin 100. kamp for Storhamar knallet inn sitt 20. seriemål denne sesongen.
Han mener Storhamar i de to siste kampene har vist at de er på gang før sluttspillet.
- Vi har møtt de to beste lagene i serien og kunne slått Sparta (0-1-tap), og slo Vålerenga. Jeg synes vi har vist at vi ikke blir lette å slå, så det er bare å passe seg, sier Jensen, som er enig i at det luktet ordentlig sluttspillkynisme av gårsdagens kamp.
- Det er sånn det blir i sluttspillet. 1-0 holder.

Tipper på Stavanger
At det blir lett å ta Storhamar i kvartfinalen, tror heller ikke Espen Knutsen.

Flere har spekulert i om Knutsen og VIF vil velge Storhamar i kvartfinalen for å markere seg. Det tviler den tidligere NHL-proffen på. Han innrømmer at han ikke har veldig lyst på Storhamar.
- Det er mye tradisjon og sluttspill her i Storhamar, så de blir tøffe. Vi vil nok helst ha et lag som ikke er så vant til å vinne. Sånn det ser ut nå, vil nok Lørenskog være det beste alternativet for oss, sier «Shampo», som holder Storhamar - Stavanger som mest sannsynlig i kvarten.
Jensen bryr seg ikke så mye om akkurat det nå.
- Vi må slå alle lagene uansett, så det spiller ikke så stor rolle hvem vi møter. Nå er det tre viktige kamper igjen for å posisjonere oss best mulig på tabellen og i forhold til å peile inn formen til sluttspillet. Jeg føler vi er på gang, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier matchvinneren.

Utnyttet OL-pausen
I forbindelse med landslagspausen, har Aleksander Smirnov og Storhamar trent tøft fysisk.

- I en uke har vi kjørt hard og tøff trening. Mot Sparta var vi bra, men var kanskje litt tunge i beina. I dag gikk vi fortere på skøyter og hadde bedre kvalitet i pasningene, sier Sasja, som mener dette var en skikkelig lagseier.
- I dag kan jeg ikke trekke fram enkeltspillere, i dag var det hele laget som vant. Det var veldig bra defensivt, fra keeper til løperne, og i tillegg skaper vi nok sjanser. Nå skal vi jobbe enda mer med effektivitet i avslutningene på trening, så tror jeg dette blir bra. Også psykologisk var dette viktig. En seier som dette gir selvtillit.

Knallbra i undertall
Storhamar spilte til mer enn godkjent i overtall, men det var spesielt i undertall dragene glitret. Med en herlig offervilje, en god Ruben Smith og kløkt og tålmodighet, holdt de unna for et tannløst Vålerenga.

- Dette var herlig. Det er alltid deilig å slå Vålerenga, men spesielt i en krigekamp som denne. Vi spilte gjerrig bakover og skapte sjanser. Bare ett mål på to kamper er litt lite, men når vi ofrer oss som vi gjør i dag, holder det med en scoring, sier Ruben Smith.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.