HAMAR: - I utgangspunktet er Pål fortsatt førstevalget vårt, sier Stubdal til HA-sporten.

Etter å ha blitt kåret til banens beste, hvilte Ruben Smith mot Frankrike. Det var etter planen. Før finalen hadde Grotnes og Smith stått en kamp hver. Stjernen-keeperen fikk plassen.
- Det var en vurdering vi tok. Begge keeperne har gjort et godt inntrykk i denne turneringen, fortsetter Stubdal.

Mot historien?
- Dette har jo vært en evaluering over flere år. Det tar lang tid å komme seg inn i et lag, men også lang tid å komme seg ut. Det er en viss treghet i systemet.

- Betyr det at Ruben jobber mot historien, da?
- Nei, det vil jeg ikke si. Hvem som blir vår førstekeeper i OL, er langt ifra avklart. Det kan snu på en femøring. Jeg vil si at Ruben er nærmere plassen som førstekeeper nå, og det er ikke noe automatikk i at han skal sitte på benken, svarer landslagstreneren.
- Det Ruben trenger er flere internasjonale kamper. Vi skal sannsynligvis spille to kamper i Frankrike og en AHL-kamp før OL. Det er flere sjanser igjen.

- Et dilemma
Petter Salsten mener landslagsledelsen har et dilemma på keepersiden:

- Skal vi gi uerfarne keepere mer matching på internasjonalt nivå, eller skal vi la de som allerede har det, få matche seg enda mer? Det er slike ting vi må vurdere, forteller Salsten.
- Hvem som er best av Ruben og Pål nå, vet jeg ikke. Det er vanskelig å si.

Tar det rolig
Selv tar Ruben Smith situasjonen med knusende ro.

- Begge keeperne presterte bra i denne turneringa. Pål har vært førstevalget lenge, og jeg føler ikke at det er noe urettferdig at han sto to kamper og jeg sto en, sier Smith.
- For min egen del fikk jeg vist at jeg klarte å holde laget inne i kampen da vi trengte det. Og jeg gjorde det bra i kampen jeg fikk stå. Avstanden mellom oss har nok blitt mindre, sier Smith.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.