Lederen i Powerplay Club (PPC), Truls Røise, er, tross tre semifinaletap for Vålerenga, stolt av det Dragons har prestert på isen denne sesongen.
- Spesielt med tanke på all turbulensen rundt økonomien i fjor høst. Den skapte mye forstyrrende uro både i spillegruppa og rundt klubben, sier Røise, som mener at PPC´s treårsplan foreløpig ligger fast. Den sier at klubben skal til semifinale også neste år, og at Storhamar skal spille finaler året etter.

Kan ikke være skuffet

- Vi har ikke lov til å være skuffet over årets innsats. Husk at vi møter Norges beste ishockeylag. Jeg tror Vålerenga går hele vegen og tar et nytt norgesmesterskap, selv med Stavanger på den andre banehalvdelen. Jeg har aldri sett Vålerenga bedre. Når de spiller som de har gjort i semifinalene, og vi samtidig ikke yter maks, går det som det går. Marginene er små på dette nivået. Vi skal heller ikke glemme at Vålerenga fikk tilført et millionbeløp før seriestart som er større enn Storhamars negative egenkapital.

Må levere på alle plan

Samtidig er Røise klar på at administrasjonen i klubben må levere på det administrative og økonomiske planet i tiden som kommer. Den siste semifinalen var et bevis på at det finnes ressurser å dra veksler på:
- Aldri tidligere har det vært arrangert en mer elegant idrettsarrangement. At klubben i den situasjonen den er i, er i stand til å få til noe slikt, tyder på et sjeldent godt og positivt engasjement for Storhamar Dragons.

Økonomien må på plass

For å følge planen, må, ifølge Røise, visse forutsetninger ligge til grunn:
• Økonomien må rettes opp, slik at klubben kan gå fra å drive med forskuddsøkonomi til etterskuddsøkonomi.
• Dragons må satse enda hardere på egne talenter. Med den etterveksten som er i yngres avdeling, bør Storhamar stå særdeles godt rustet med hensyn til egenrekruttering til elitelaget. Etterveksten er god fra U20 hele vegen nedover.
• Klubben må jobbe for å styrke sin plattform som byens og regionens hockeylag enda mer.
- For å få økonomien på plass, må vi, om nødvendig, være litt tålmodig med de målene vi har skissert. Kanskje vi må revurdere planen, men det er viktig å ha is i magen til å få egne talenter til å blomstre og få pengene på plass før vi satser videre. Her har vi mye å lære av den snuoperasjonen HamKam har klart å gjennomføre. De grønn/hvite har gjort en glimrende jobb. Det er et eksempel til etterfølgelse. Jeg ser også for meg et enda tettere samarbeid mellom de to toppklubbene i Hamar. De bør være en enda sterkere ledestjerne for toppidretten i byen og regionen. Sesongen til Storhamar har vist at det finnes potensial til noe større og enda bedre, sier Truls Røise.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.