HAMAR: Trevor Koenig har som jobb å stoppe pucker. Han blir målt i redningsprosent.
Uansett hva klubben heter.
Det er en utsatt jobb på flere måter.

Fire europeiske ligaer
Nå er han på plass i Norge og Hamar. Det er kanadierens fjerde europeiske land på fem år.
- Jeg har verdens beste jobb. Dette er en livsstil, og jeg har spilt i mange klubber. Det handler ikke bare om økonomi. For meg handler det mest om opplevelser. Det å møte nye kulturer og nye mennesker. Det er utrolig spennende, sier 35-åringen, som har hørt mye bra om Norge og Storhamar av tidligere Dragons-spillere.
- Perry Johnson og Derek Eastman skrøt av klubben, byen og hallen. Det samme gjorde Christian Larrivèe, som er tilbake i Storhamar. Jeg hadde muligheten til å fortsette i Frankrike, men jeg hadde lyst til å spille i et annet land. Jeg vet ikke hvor lenge jeg kan spille, og derfor vil jeg oppleve mest mulig før jeg gir meg, sier kanadieren, som er oppvokst i Edmonton, en hockeymetropol.

Tett på stjernene
- Mange av barndomskameratene mine klarte å få kontrakt med en NHL-klubb. Jeg gjorde det jeg kunne, men det gikk ikke. Slik er livet. Det var spesielt å vokse opp tett på et stjernelag og stjernespillere, sier Koenig, som ikke angrer på at han prøvde lykken i Europa.
- Jeg har opplevd mye og vunnet mye. Det har vært fine år, sier Koenig.
Han vant sluttspillet og ligacupen med Rouen forrige sesong. 35-åringen ble kåret til den beste keeperen i ligaen.
Nå vil han gjerne vinne noe med Dragons.
- Jeg har et ekstremt vinnerinstinkt, som mange andre. Det er spesielt moro å vinne viktige kamper. Jeg håper jeg kan bidra med det her også. Jeg liker utfordringer, og jobber alltid knallhardt for å nå målene mine. Men vi er et lag, og må jobbe tøft sammen. Hele laget må fungere, sier Trevor Koenig.
Han har vært hockeykeeper hele livet.

Ble plassert i mål
- Jeg spilte mye sammen med eldre gutter. Da ble jeg plassert i mål. Etter hvert ble jeg bedre og bedre, og skjønte at dette var noe å satse på, sier 35-åringen, som ikke vet så mye om norsk hockey.
- Norge har gjort det bra med landslaget og de har noen veldig gode spillere. Jeg har hørt litt av de andre. Uansett så gleder jeg meg til alvoret starter, sier Koenig, som sier dette når han får muligheten til å skryte av seg sjøl:
- Jeg er god med spaken. Liker å spille pucken når det er mulig. Så har jeg rutinen, og det er alltid viktig for en keeper.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.