ASKER: Spillerne forlot isen i Askerhallen som Norges åttende beste ishockeylag etter 48 kamper.

Vi må helt tilbake til 1983 for å finne en like blek serieprestasjon av Storhamar (nummer ni av ti).
Det skal legges til at laget hadde endt på sjetteplass uten adminstrasjonsfeilen som ga fem poeng i trekk, uten at det spiller noen rolle nå.
En drøy time senere var det ingen i Storhamar-garderoben som tenkte det på verken nest siste-plassen eller poengtrekket i høst.
Da fikk de nemlig bekreftelsen på at de til tross for laber poengfangst over 48 kamper, fortsatt har en høy posisjon i norsk ishockey.
Verken Vålerenga, Sparta eller Stavanger valgte dragene som kvartfinalemotstander.
Og da ble det Lørenskog.
Til Rune Gulliksens store jubel.
Og han har troen på å juble mye i kampen om NM-gullet.
Men da er han avhengig av en Ruben Smith i toppform.

- Perfekt
- Det er ganske utrolig at åttendeplasslaget ikke blir valgt. Det sier litt om hvor mye respekt vi har i norsk hockey. Jeg trodde aldri vi skulle få Lørenskog da jeg så tabellen til slutt, sier Gulliksen.

- Men at vi får det er helt perfekt. Jeg fryktet Stavanger veldig i forhold til økonomien. Også nivåmessig tror jeg Lørenskog er bra for oss. Selv om vi har slitt mot dem i hele år, mener jeg likevel at det har vært jevne kamper. Vi har en gyllen mulighet til å gå til semi, mener «Gullik».

Stoppet 29 skudd
På spørsmål om hva som blir viktig i kampene mot laget fra skauen, er Storhamar-treneren rask med å svare:

- Ruben Smith. Han blir nøkkelspiller nummer en. Jeg mener at som oftest går laget med den beste keeperen videre. Kun Vålerenga kan matche oss på keepere, mener han.
Derfor puster han ganske rolig etter tapet mot Asker.
Storhamars eneste lyspunkt i en svak oppvisning med kølle og puck, var nettopp sisteskansen fra Stavanger.
Ruben Smith stoppet 29 skudd, og vartet opp med flere klasseredninger.

- God følelse
- Det kjentes veldig bra ut. Jeg var tung i beina og fortsatt litt døgnvill, men jeg hadde en god følelse, sier Ruben Smith om gårsdagens kamp.

Tapet bryr han seg ikke mye om:
- Om vi blir nummer åtte eller sju, spiller ingen rolle. Tar man ikke medalje, er det ikke så farlig. Sjetteplassen kunne selvfølgelig ha betydd noe.
Men det gjorde den altså ikke.
Også Ruben var fornøyd med at det ble Lørenskog:
— Vi har slitt litt med dem, men hvis vi stenger igjen defensivt, har vi gode sjanser, forteller han.

Sjøltilliten på plass
- Vi må tørre å ta overgangene Lørenskog er så gode til å gjøre. Men nøkkelen ligger i at den defensive enheten er solid.

- Hva med deg sjøl?
- Jeg blir viktig. Det er alltid viktig for laget at keeperen presterer bra. Med hjelp fra forsvaret, har jeg troen på å stå godt, sier Smith.
Klar for nye sluttspillseventyr med Storhamar.
Og det er vel ingen som har glemt hvor viktig han var da dragene for to år siden løftet bøtta?
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.