HAMAR: Flere tilskuere forlot Hamar OL-Amfi da sluttsignalet for andre periode gikk. Stillingen var 0-4, og det hele var i realiteten avgjort. Så trøkket dragene til, scoret tre mål og presset Vålerenga i hele sluttperioden. Men det holdt ikke til seier i går. Torsdag, kanskje, når lagene møtes igjen på Jordal… Det mener i hvert fall Pål Johnsen og Mattias Livf.

Skuffelsen i Storhamar-garderoben gikk fort over til selvsikkerhet foran torsdagens kamp.

- Bekymret
- De ser helt stresset ut når vi presser dem. Jeg tror dem er bekymra nå, sier Mattias Livf.

- Hvis vi ser bak resultatet, er vi fryktelig mye bedre enn Vålerenga, med unntak av andreperioden. Vi må ta med oss det vi gjør i siste. Da er ikke Enga i nærheten, sier Johnsen.
Ringrevene er offensive før torsdag.

- Ikke hete
Johnsen har opplevd Vålerenga langt sterkere tidligere i år:

- Jeg synes dem har mistet litt av trøkket sitt. De er ikke så hete lenger, mener han.
Han er tydelig på hva som avgjorde kampen:
- Scoringen rett før første pause, er et typisk VIF-mål. Bare flaks at den går via ei skøyte og i mål. I andreperiode er de kyniske foran mål, og avgjør kampen der. Vi må opp på samme nivå, torsdag. Vi viste jo det i 3. periode. Da er vi mye bedre enn dem.

- Synd
Gårsdagens kamp vil nok bli husket for Storhamars enorme press i 3. periode. Men det er også viktig å huske på at det presset var forgjeves.

- Når vi ligger under med fire mål før sisteperioden, blir det veldig vanskelig. Det er synd. Vi snakket sammen i pausen, og ble enige om å gjøre et forsøk. Det klarte vi - i hvert fall nesten. Det må vi ta med oss.
- Hvorfor er dere så dårlige i 2. periode?
- Nei, det er dumt. Virker som vi er veldig slitne i den perioden, forklarer Livf.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00