HAMAR: Åtte spillere forlot de gule og blå etter sesongen i fjor. Blant dem tre solide backer i Eerikki Koivu, Mattias Livf og Lars Løkken Østli. I tillegg fikk klubben to mye trenere. Det tar tid å jobbe inn nye rutiner og spillemønstre.

Bevisstgjøring
- Klar det gjør det, men etter tapet for Manglerud/Star tok vi et møte. Etter dette møtet fikk vi tilbake trøkket på trening og bevisstheten på å yte mer i kampsituasjon. Nå er vi på vinnersporet igjen. Jeg mener vi kan slå samtlige lag i eliteserien. Med et ungt lag og mange nye ting å forholde oss til, har vi kanskje mer å hente enn motstanderne utover i sesongen. Men første bud er å være skjerpet til kampene, sier Cato Ørbæk og legger til: - Det gjelder også Sparta som vi tapte for tirsdag.

Verdifull selvtillit
Med seirene over Stjernen, Lillehammer, Lørenskog og Stavanger, fikk Dragons spilt på seg mye selvtillit. Det er av de tingene Vålerenga skal få merke i amfi`n i kveld.
- Det blir en kjempematch, vi gleder oss, sier Ørbæk og fortsetter: - Vi skal hevne det sure tapet for Vålerenga på Jordal. Der snudde Vålerenga kampen i sluttminuttene og vant på sudden death.

Stort å slå Enga
- Det er ingen ting i idretten vår som er så stort som å slå erkefienden fra Oslo. Skal en skaffe seg heltestatus på hjemmebane, er det bare å levere varene mot Vålerenga. Da er du sikret en plass i sola, i det minste for noen dager, sier kaptein Johnsen som kommer med resepten som til forveksling er den Storhamar vant fire av de fem siste kampene med: Å gi alt.

Unngå utvisninger
Både Cato Ørbæk og Pål Johnsen er klar på en ting foran Vålerenga-kampen: Unngå utvisninger.
- Vålerenga er gode i overtall og scorer ofte i slike situasjoner. Dessuten må vi tore å stå opp mot dem på deres overganger. Det er det nye fra i fjor. Peter Johansson vil ha oss til å holde stillingen, selv når motstanderen får pucken. Det er litt annerledes enn vi er vant til, men skal vi utvikle oss, må vi øve på nye ting også.

De unge må gripe sjansen
Storhamar har to mann som er ute med langtidsskader. Trygve Hillestad er ute til juletider, Jimmy Andersson er ute i fem seks uker. I deres sted får spillere fra Storhamars ungdomslinje sjansen. Andersson ser ikke på det som å kaste talentene til ulvene.
- Hvis de unge vil noe med idretten sin, må de bare ta ansvar og gripe sjansen og ta steget i slike situasjoner. Selvsagt kan det være litt mangel på rutine, men dette må kompenseres med entusiasme, sier svensken som helst bare snakker om de spillerne han har til rådighet. Det vil alltid være skader i ishockey.
Oppskriften på hvordan han skal slå Vålerenga i morgen, holder han tett inntil brystet.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.