HAMAR: - Vi virker ikke forberedt når kampen starter i dag, og det er mitt ansvar at vi skal være det. Nå i kveld har jeg ikke noen klare tanker om det er noe vi kan endre på, men i morgen har jeg det, etter å ha sett kampen på video, fastslår Johansson.
Endret på nesten alt
Han synes spillerne viste karakter i de to siste periodene, akkurat som de manglet den i starten av kampen.
Johansson viste også at han er en trener som forsøker alt. Utover i kampen gjorde han så mange endringer i rekkene at det var vanskelig å skjønne hvem som spilte sammen.
Og det hjalp.
- Vi kunne jo ikke fortsette som vi gjorde i den første perioden, er trenerens forklaring.
Han synes en unggutt som Eirik Salsten kom inn og viste en positiv innstilling i de to siste periodene, og at laget spiste seg inn i kampen.
- 46 kamper igjen å vinne
Mot slutten av kampen fikk Storhamar sjansen i fem mot tre i to hele minutter.
Johansson vurderte å ta ut målvakt Trevor Koenig med en gang, men valgte å vente.
- Jeg tenkte på det, men det er ofte slik at det ikke er så stor på forskjell på fem eller seks mot tre, sier Johansson, som likevel ikke er urolig etter to tap og med Vålerenga som motstander i tredje runde:
- Vi har tapt to, og det er 46 kamper igjen å vinne. Men vi må spille slik vi avsluttet i dag i tre perioder.
- Litt mer kyniske
Assistenttrener Michael Smithurst mener Storhamar må spille med mindre risiko i starten av kampene, ikke som mot Stavanger og Sparta.
- Litt mer kynisk og enklere spill i starten er kanskje alt som skal til. Trygghet. I dag ga vi bort pucken veldig lett. Vi må spille med pucken foran oss, og ikke ta en sjanse og håpe at den skal sprette forbi motstanderen på veg ut av sonen. Vi vil jo egentlig spille slik som Sparta gjorde mot oss i dag, presse motstanderen til feil ut av egen sone, forklarer Smithurst.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00