PHILADELPHIA: Petter Salsten og Norge pakket raskt sammen etter tapet for Canada, og satte seg på flyet hjem til Norge bare noen timer etter den historiske, og ikke helt planlagt kvartfinalekampen.

Den tidligere spilleren, treneren, sportssjefen og faglige lederen i Storhamar er svært godt fornøyd med sitt første VM som sportssjef.
- Man må huske på at vi dro hit for å spille i det vi så på som dødens gruppe, og jeg synes vi lyktes veldig bra i de innledende kampene mot Tyskland, Canada og Finland, samt at vi lenge gjorde en bra kvartfinale. Det som gjør meg ekstra godt fornøyd med VM, er at det føles som vi, til tross for en historisk innsats, har mer å gå på.
Neste uke skal en kongress i det internasjonale ishockeyforbundet bestemme gruppeinndelingen til neste års VM i Sveits.
Dersom de bruker samme oppsett som de siste årene, skal Norge spille i innledende pulje sammen med lag nummer fire, fem og 13 på verdensrankingen. Det betyr i så fall at Tsjekkia og Danmark er klare som motstandere.
Trolig blir den siste motstanderen taperen av semifinalen mellom Russland og Finland.
- Det har vært litt usikkerhet, og diskutert litt, og de skal bruke årets VM som grunnlag, eller verdensrankingen. Dersom de bruker årets VM, er vi helt opp på seedingsnivå 2, men også seedingsnivå 3 er bra for oss, fastslår Salsten.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.