OSLO: For det var bare ti av minuttene som kan gå inn under kategorien forferdelige.
De resterende 52 var ikke engang innom kategorien svake.
For dragene var i ferd med å skrive oppskriften på hvordan Vålerenga skal slås på egen is. Og da Pål Johnsen kontret inn 2-0 i undertall og klokken viste 52.09, trodde alle på gul og blå seier - også deler av hjemmepublikummet som derfor forlot Jordal Amfi.
Men de som ble igjen fikk se redusering i samme overtallsspill og at Mats Roselli Olsen noterte 2-2 på scoringstavlen 34 sekunder før slutt.
Regan Kellys 3-2-mål i spilleforlengelsens andre minutt, ble punktummet på kampen.
- Vi viker helt mentalt. Vi må lære å takle en hel kamp snart. Nå ble vi fryktelig redde. Det hadde vært bedre å tape kampen om vi hadde våget mot slutten, i stedet for å tape den fordi vi blir litt for passive og litt for feige, sier Pål Johnsen.
- Det er noe som gjør at vi slipper oss ned helt mentalt. Jeg har vært i denne hallen så mange ganger før, og vet at dette kan skje. Det gjorde det dessverre nå også, sier Eirik Skadsdammen.

Verste på 28 år
Tre kamper ut i 2010/2011-utgaven av norsk eliteserie, står Storhamar Dragons med ett poeng. Ikke siden 1982 har poengfangsten vært dårligere.
- Om dere velger å fokusere på det, får det stå for deres regning. Vi har kanskje møtt seriens tre beste lag, og gjort tre gode matcher. Jeg kan ikke se på resultatet nå. Vi må fokusere på prestasjonen, forklarer trener Peter Johansson.

- Millimeter unna
Han får gehør i spillergruppen:
- Vi har tapt mot de beste lagene, men vi har vært millimeter unna å vinne. Likevel må vi gå i oss selv og lære av dette. Vi skal ikke slippe et lag som Vålerenga inn i kampen igjen. Gir vi dem en sjanse til å komme tilbake i denne hallen, tar de den, mener Trevor Koenig.

Ikke skremt
Stavanger, Sparta og Vålerenga skremte ikke Johansson før seriestart.
Nivået i norsk hockey skremmer han heller ikke nå - etter å ha innledet sin karriere i Storhamar med tre tap:
- Nivået er bra i norsk hockey nå. Det har disse tre kampene vist. Jeg hadde ikke forventet meg verken det ene eller andre, for jeg kjente svært lite til det. Men at vi står med kun ett poeng nå, bekrymrer meg veldig lite. I dag gjorde vi en god kamp og jeg synes vi fant vårt spill. Vi er sterke defensivt, oppsummerer Johansson.

- For tidlig med tabellsnakk
Johnsen og Skadsdammen har vært i gamet i mange år. De har aldri opplevd en lignende start poengmessig. Heller aldri motstandsmessig.
De bryr seg ikke noe om tabellsnakk.
- Jeg hadde regnet med at det skulle bli tøft. Det teller ikke så veldig mye, sier Johnsen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00