Erik Kristiansen er en legende i Storhamar Ishockey. Han spilte 649 kamper i gult og blått, og bokførte hele 915 målpoeng i løpet av sine 20 sesonger. Draktnummer 20 er fredet, og tallet henger i taket i Hamar OL-Amfi. Han ble kalt Mester Erik i hockeykretser.

Bra med debatt

Kristiansen, som ser alle hjemmekampene, følger med på debatten rundt forslaget om å pensjonere dragen og bruken av Dragons-navnet, og innføre gamlelogoen med ruina.

- Debatt og engasjement er veldig bra. Det viser at det er interesse rundt hockey'n i Storhamar, sier Kristiansen, og fortsetter:

- Jeg skjønner at noen reagerer på timingen. Kanskje kunne endringen blitt gjort etter sesongen. Men jeg mener at timingen er perfekt. Det er 30 år siden vi slo gjennom i sluttspillet. Da røk vi i tredje og avgjørende semifinalekamp mot Furuset. Det er 20 år siden det første NM-gullet. Jeg synes at det er mange som er historieløse i denne debatten.

Tror ruina vinner

I går kom nyheten om at Storhamar vil kjøre en webavstemning blant klubbens medlemmer over 18 år, fra 22. februar og to døgn framover. Det er snakk om innlogging og en kostnad på 300 kroner for dem som vil melde seg inn.

- Dragons startet som et markedskonsept. Jeg mener at ruina burde vært med i en eller annen form hele vegen, og jeg engasjerte meg da ruinlogoen forsvant helt fra drakta. En avstemning er helt greit, men jeg føler meg trygg på at ruina vil vinne. Jeg ser at de yngste har et spesielt forhold til Dragons og dragen, men jeg mener at de ikke har vondt av å lære om historien til klubben. Der kan det ikke informeres godt nok, sier den tidligere Storhamar-spilleren, og legger til:

samle familien

- Med å gjeninnføre ruinlogoen samler vi hele Storhamar-familien med fotballen og håndballen også.

Erik Kristiansen la opp etter 1997-1998-sesongen. Sesongen etter kom Dragons-konseptet.

- Jeg så tanken bak konseptet den gangen, men det tok ti år før speakeren på Jordal Amfi sa Dragons.

Nå er det en herlig drive i klubben, og det utføres mye dugnad på alle fronter. Da mener jeg det passer bra med noe nytt. Historien må ligge i bånn, spesielt i den situasjonen klubben er i nå, sier Erik Kristiansen.

Les også
SPORT Det koster 300 kroner å sin sin mening.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.