HAMAR: - Jeg påstår likevel at vi kanskje har den aller beste stammen av norske spillere i eliteserien. Det er ikke mange som kan vise til maken, mener Johnsen, og ramser opp Jensen, Skadsdammen, Forsberg, Smith, Hesbråten, Løkken Østli med flere.
- Rett vei
Han er ikke i tvil om at det er rett vei for klubben å gå, å satse mer på egne spillere.

- Før ville nesten alle norske til Storhamar, nå er det nesten ingen. I tillegg har det vært færre tilskuere de siste årene, mye på grunn av mange utlendinger med kontrakt på ett år.
Når unggutta nå får sjansen, tror han de utvikler seg raskere, og er klar for utfordringen med mer ansvar.
- Jeg fikk spille med Ole Eskild Dahlstrøm og Tom Erik Olsen da jeg var ung, det samme fikk Eirik Skadsdammen. Du blir ikke noe bedre hockeyspiller av bare å være i fjerderekka, fastslår Johnsen.

Mer tålmodig
Lagkaptein Mattias Livf tror ikke det betyr så mye for de rutinerte spillerne at det nå blir flere unge.

- Litt mer ansvar kan det bli, men det er det samme om de rundt deg er 17 eller 30, alt handler om å snakke sammen og å hjelpe hverandre. I starten må vi kanskje være litt mer tålmodige, men vi viste forrige sesong, at det går an å lykkes i sluttspillet, selv om det underveis i serien ikke går bra hele tida. Mange av ungguttene kan heve seg i løpet av sesongen gjennom mer tillit.

Vil ta steg videre
Lars Erik Hesbråten gikk fra jobben som senter i fjerderekka til å bli en av sluttspillets store spillere forrige sesong, blant annet gjennom å avgjøre semifinaleserien mot Vålerenga.

- Det blir gøy, og det er jo derfor jeg spiller hockey, for å hele tiden ta steg videre. Akkurat nå er det bare Pål og jeg som er sentere, og det betyr mer ansvar på oss. Jeg håper å fortsette utviklingen fra i fjor. Selv om vi får flere unge spillere synes jeg vi skal ha ambisjoner om medalje.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.