HAMAR: Eliteseriens beste keeper har stoppet uvanlig få pucker de to siste kampene. Han endte seriespillet med en redningsprosent på 93,3. Etter en god åpning på sluttspillet, står han nå med 88,3. Kanadieren har sett 12 pucker gå inn bak seg.
- Det var mye som gikk galt på Lillehammer sist. Det var ingen god kamp fra vår side, sier Trevor Koenig, som mener han kunne ha stoppet to, tre av målene.
- Det var to styringer og et direkteskudd i tillegg til en-mot-en-situasjon. Hadde jeg vært litt mer tålmodig, hadde det kanskje hjulpet meg.

Må prestere

Publikumsfavoritten på Hamar har levert under pari de to siste kampene. Det første tapet på Lillehammer skyldtes ren og skjær uflaks.
- Det er klart min prestasjon henger sammen med laget sitt. Presterer ikke jeg, så er det vanskelig å vinne. Etter de to første kampene hadde jeg en utrolig statistikk og kun tre baklengsmål. Nå ser det plutselig stygt ut, forteller han.
På Lillehammer sist forlot Koenig banen etter baklengs nummer fem.
- Det var Peter sin avgjørelse om å sette inn Robert (Hestmann). Den støtter jeg fullt ut. Laget trengte et nytt giv, sier 36-åringen.

Forbannet på seg selv

I dag vokter han på ny buret mot Lillehammer. Og han lover å gjøre alt han kan for å unngå baklengsmål.
- Jeg hater å slippe inn mål. Hver gang vi slipper inn, blir jeg forbannet på meg sjøl. Jeg føler det er min feil, selv om det kanskje ikke er det.
- Det skjer ofte mange feil i forkant, men jeg skal kunne gjøre noe med det likevel.

Tror på finalespill

Selv om Storhamar ikke har råd til å tape en kamp til, er sisteskansen optimistisk på med tanke på avansement.
- Vi må ha seier i tankene våre, hvis ikke taper vi uansett. Den statistikken jeg har nå, kommer til å være en helt annen når vi kommer til finalen, sier Koenig med et lurt smil.
For han har trua. Serien er ikke tapt.

- Små justeringer

- Vi må vinne de tre neste som kommer. Jeg tror det er bare er noen små justeringer som må til.
- Uansett må vi spille med mer guts. Det manglet litt sist.
Storhamar hadde en rolig trening på is i går, før de samlet seg til et felles måltid. Sist i Kristinshall kom tre av målene etter skudd fra blålinjen.
- Direkteskudd er de vanskeligste. Derfor var det greit å trene litt på dem. Det blir terping på det i morgen (les i dag) også, sier Koenig.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.