HAMAR: - Lugano er den klubben som har vært ivrigst i å sikre seg min underskrift. De har vist interesse et par måneder, og tilbudet har ligget på bordet lenge. Derfor var det egentlig ikke så vanskelig å velge, sier Patrick Thoresen.
Ny utfordring
I går ble det kjent at Lugano blir hans nye klubb kommende sesong.

Dermed takker han nei til svensk eliteserie.

- Jeg hadde lyst på en ny utfordring, og det får jeg i Sveits, med nye spillere å møte. Mange av de svenske klubbene hadde fylt opp sine spillerstaller, og selv om jeg kunne fått en bra avtale også i Sverige, hadde jeg lyst til å prøve noe nytt.

Han han hadde en NHL-avtale på om lag 2.5 millioner norske kroner i året, som ville ha gått opp til tre millioner kommende sesong. Nå vil han tjene mer i sveitsisk serie, som han ikke vet så mye om.

- Bra nivå
- Jeg vet ikke helt hva slags type hockey de spiller, men jeg er ikke redd for nivået. Jeg tror Sveits er omtrent som Sverige, det er mange gode spillere der både fra Sverige, Finland og spillere som har mer enn 300 NHL-kamper.

I hans nye klubb, som ble seriemester i 2006, spiller blant annet finske Petteri Nummelin, verdensmester i 1995, sølvvinner i OL i 2006 og med NHL-erfaring fra Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild.
Ellers i serien spiller flere gode svenske spillere.

Håper på retur
Allerede om snaue to uker er Patrick på plass i alpelandet, klar til å yte maks for sin nye klubb, der han får tilbake sitt favorittnummer på drakta, 41.

- Alt ligger til rett for meg der, og hvis jeg klarer å levere, håper jeg det er noen som liker spillet mitt, og henter meg tilbake til NHL. Ingen klubber kunne overta meg i høst. Det er en litt rar regel, og straffer egentlig bare spilleren, fastslår Patrick Thoresen.

Serien starter 4. september, og følger internasjonal kalender. Det betyr at Hamar-gutten er klar for alle landslagsoppdrag, hvis han holder seg frisk.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.