HAMAR: - Jeg hadde en veldig god tone med Smirnov. Jeg var komfortabel med ham, sier Joakim Jensen til HA-sporten.

20-åringen er en av de unge spillerne klubben satser på.
Han forteller at han aldri opplevde det som noe problem å kommunisere med russeren.
Jensen har stor respekt for ham. Og innrømmer at han synes det er litt rart at klubben nå ikke satser videre med Smirnov som sjef.

- Aldri problemer
- Egentlig synes jeg det er litt rart. Det er bare å se på hva han gjorde med oss. Vi skulle jo egentlig ikke vinne. Den mannen kan hockey, sier Jensen.

- Hva slags begrunnelse fikk dere?
- De begrunnet det egentlig ikke. Det ble fortalt om avgjørelsen. Men jeg ser jo at det med kommunikasjon trekkes fram. Det finnes sikkert en logisk forklaring på styrets beslutning.
- Hadde du noen problemer med å kommunisere med Smirnov?
- Av og til var det litt vanskelig å snakke med ham. Å uttrykke seg riktig, sånn at vi forsto hverandre. Men det var aldri noen problemer. Jeg snakket mye med ham, og - som sagt - jeg var veldig komfortabel med det.

Savn av Orskaug
Ruben Smith er for tiden på ferie i hjemme Stavanger, og fikk beskjeden om degraderingen over telefon. Avgjørelsen kom overraskende også på ham.

- Jeg ble veldig overrasket. Det er litt rart å vrake en trener som nettopp har vunnet NM-gull. Han snakker kanskje ikke så bra norsk, men jeg syntes det funket bra. Han har tross alt veldig mye å komme med, sier Smith til HA-sporten.
Den 21 år gamle keeperen kom til Storhamar for fem år siden, mye på grunn av Torbjørn Orskaug.
- For min del er det veldig dumt at Orskaug ikke fortsetter. Han har i stor grad påvirket hvordan jeg har utviklet meg. Torbjørn bidrar veldig mye. Han er en god formidler og pedagog, og han har masse energi.

- Må lytte til Sasja
Energien til Orskaug er noe også Jensen trekker fram.

- Det var nesten ikke en trening Torbjørn ikke klikket på. På en god eller dårlig måte. Jeg har veldig sansen for ham som motivator. Det er kanskje det største tapet for Storhamar. Jeg har sansen for både Sasja og Torbjørn som trenere, sier Jensen.
Begge de to 20-åringene har vært faste på laget denne sesongen. De har nytt god tillit fra Smirnov.
- Tror du det kan være forskjell på kommunikasjonen med dere, i forhold til de andre ungguttene, som ikke er etablerte på A-laget, Jensen?
- Det kan det godt være. Styret tok sikkert ikke denne avgjørelsen helt ut av det blå. Mulig det er forskjell fra type til type, og at det er kommet noen hint fra spillere. Jeg kan bare svare for meg selv, og jeg var komfortabel sånn det var. Det er umulig ikke å lytte til Sasja. Umulig ikke å respektere ham. Jeg er veldig glad for at han skal være med videre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00